Giresun'da Roboski olayı anıldı

Uludere Olayı'nda hayatını kaybedenler, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Giresun İl Örgütü tarafından düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasıyla anıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2013 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Giresun'da Roboski olayı anıldı

HDP, olayın 2'nci yıl dönümünde Roboski'de hayatını kaybeden 34 kişiyi anmak amacıyla Debboy mevkiinden Atatürk Meydanı'na yürüyüş düzenledi. Emniyet yetkilileri, Gazi Caddesi'nin pankartlı, sloganlı yürüyüşe kapalı olduğunu, ısrar edilmesi halinde müdahalede bulunacağı uyarısını yaptı. HDP'lilerin bulundukları yerde slogan atması üzerine polis anonsla uyarı yaptı. Yapılan uyarının ardından pankartlar indirilip alkışlı tempo tutularak yüründü.

Atatürk Meydanı'na gelen grup, burada olayda ölenlerin isimlerini okudu.

Burada bir konuşma yapan HDP İl Temsilcisi Metin Apaydın, "AK Parti kendisine yöneltilen operasyonlarla ilgili ortalığı kasıp kavururken, adalet konusunda bas bas bağırırken, konu Kürtler olunca adaletin kapısından geçmemektedir. Egemen devlet anlayışı dün Kahramanmaraş'ta, Sivas'ta olduğu gibi Roboski katliamının da üzerini örtmeye çalışmaktadır. Bizler HDP olarak asla Kürt halkına yapılan bu zulmü, adaletsizliği ve katliamları unutmayacağız çünkü bizler bu halkların vicdanıyız" ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamasının ardından eylemciler olaysız dağıldı.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, 28 Aralık 2011'de TSK'ye ait savaş uçaklarının bombalaması sonucu 34 kişi hayatını kaybetmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber