Atakum sahilinde yıkımlar yeniden başlayacak

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Adnan Menderes Bulvarı’nda 2 Ocak 2014 tarihinden itibaren yıkıma başlayacaklarını açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2013 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Atakum sahilinde yıkımlar yeniden başlayacak

Büyükşehir Belediyesi'nin projelerinden birisi olan Adnan Menderes Bulvarı sahil düzenleme çalışmaları kapsamında yer alan ve 3621 sayılı Kıyı Kenar Kanunu'na aykırı yapılmış olan binaların tahliye işlemlerine 2006 yılında başladıklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, "2006 yılından bu tarafa Adnan Menderes Bulvarı'nın doğusu ve batısındaki belli bölgeleri düzenledik. Ancak çeşitli bazı yasal engeller nedeniyle bir bölümüne ara verip, Altınkum tarafında çalışmaya başladık. Şu anda Altınkum tarafındaki çalışmamız 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu'na kadar kısmı tamamlandı sayılır. Burada 200 civarında kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında kalan işgalleri kaldırdık. Şu anda Karayolları ile Mado arasındaki 3 bin 800 metrelik bir kısım var. Bu 3 bin 800 metrelik kısımdaki çalışmalara başladık. Bu arada 40 civarında kıyı kenar çizgisine deniz tarafında kalan tesislerin boşaltılması ile ilgili de tebligatları yaptık. 2 Ocak 2014 tarihinden itibaren yıkıma başlayacağız" dedi.

ATAKUM'DAKİ SU ALTI GRUP AMİRLİĞİ YIKILIYOR

Yıkımı yapılacak olan 40 binanın içersinde hem kamu hem de özel şahısların binalarının olduğunu belirten Arlı, "Bu kamu kurumuna ait olan binalardan bir tanesi de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Su Altı Grup Amirliği binasıdır. Burası da kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında kalan bir yapıydı. Bunu Emniyet Müdürlüğümüz ile yaptığımız görüşmeler neticesinde mutabakat sağladık. 2 gün içersinde anlaşma sağladık ve şu anda bu binanın tahliye işlemleri yapılıyor. Bu binayı da en geç yarın yıkacağız. 2 Ocak tarihinden itibaren de esnafın kullandığı kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında kalan kamu arazilerinin tahliyesine başlayacağız. Kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında kalan bütün binaları, tesisleri, işgalleri hepsi kaldırılacak ve kamuya terk edilecek. Ocak ayı sonuna kadar Adnan Menderes Bulvarı'nın 3 bin 800 metrelik kısmındaki işgalleri kaldırıp haziran ayına kadar sahil düzenlemeyi bitirmeyi planlıyoruz. Yapılan yerler güzel oldu. Vatandaşlarımız bu düzenlemelerden memnunlar. Buralarda kamu arazisinin işgallerinden kurtaracağız ve kamuya terk etmiş olacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber