AA kameramanına saldırı

İzmir'de düzenlenen izinsiz gösteride, bazı eylemciler, Anadolu Ajansı (AA) kameramanı Hüseyin Kanber'in kamerasını gasbedip, kırmaya çalıştı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2013 23:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AA kameramanına saldırı

Sosyal paylaşım siteleri üzerinden haberleşerek Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplandıktan sonra Lozan Meydanı'na yürüyen eylemcileri görüntüleyen Kanber, göstericilerden bazılarının sözlü sataşmalarına maruz kaldı.

Eylemciler, Kanber'in kamerasını gasbetmeye ve kırmaya çalıştı. Bu kişiler, başka göstericilerin araya girmesiyle kamerasını Kanber'e geri verdi.

Hüseyin Kanber, mesleği gereği olayı görüntülerken eylemcilerden bazılarının yanına gelerek, "Polis misin?" diye sorduğunu söyledi.

Basın mensubu olduğunu gösteren kimlik kartını ibraz etmesine rağmen, eylemcilerin kamerasını gasbetmeye çalıştığını belirten Kanber, şöyle konuştu:

"Bir kameraman olarak sadece görevimi yapmaya çalışıyordum. 15 kişilik bir grubun sözlü sataşmalarına maruz kaldım. Daha sonra bunlardan bazıları kameramı zorla elimden aldı ve kırmaya çalıştı. Defalarca kendilerine basın mensubu olduğumu ve sadece görevimi yapmaya çalıştığımı söyledim. Buna rağmen sözlü sataşmalarını sürdürdüler. Bazı göstericiler araya girdi ve söz konusu kişiler kameramı bana iade etti."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber