Tatbikat için 5 katlı binayı yıktılar

Yalova'da Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu (AKDF) tarafından düzenlenen yılın son ulusal arama kurtarma tatbikatında 5 katlı bir bina yıkıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2013 23:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tatbikat için 5 katlı binayı yıktılar

24 saat sürecek tatbikatta, 250 kişilik arama ve kurtarma ekiplerinin yanı sıra K9 köpekleri de enkaz altından yaralı çıkarıyor.

Yalova, yılın en geniş çaplı deprem tatbikatına ev sahipliği yapıyor. İstanbul, Balıkesir, Edirne, Aydın ve Yalova'dan 8 ekip ve 250 kişilik arama kurtarma elemanı çalışmalara katılıyor. Sabah 08.45 sıralarında meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki bir depremle birçok bölgede binaların yıkıldığı ve çok sayıda yaralı ve ölü olduğu ihbarıyla hareket eden ekipler, 24 saat esaslı bir tatbikata başladı.

Tatbikat hakkında bilgi veren AKDF Başkanı Adem Demirel, "Federasyon olarak her yıl düzenlenen ulusal deprem tatbikatını bu yıl Yalova'da gerçekleştiriyoruz. Federasyona üye iller tatbikata katılıyor. İldeki kurum ve kuruluşlar da tatbikata destek veriyor. Tatbikatın koordinasyonunu AFAD Yalova İl Müdürlüğü yapıyor. 24 saat esaslı bir tatbikat. Gece boyunca da çalışmalar sürecek. Yarın saat 11.00'de tatbikat sona erecek" dedi.

Tatbikat gereği ilde birçok noktada yıkılan ev ve iş yerlerine ekipler gelerek arama kurtarma çalışmalarına başladı. Hassas aletlerle tespit edilerek enkazdan çıkarılan yaralılar, ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

17 Ağustos Depremi'nde en fazla yıkımın meydana geldiği yer olan Hacımehmet Ovası'nda hasarlı 5 katlı bir bina tatbikat için yıkıldı. Kepçeler yardımıyla yıkılan bina, tatbikatta ekiplerin arama ve kurtarma çalışmalarına ev sahipliği yapıyor.

Diğer yandan özel eğitimli K-9 köpeği Cherry de arama kurtarma çalışmalarında ekiplerin sağ kolu oldu. Ekipler, hassas arama yapılması gereken noktalarda köpeğin koku alma duyusundan faydalanarak yaralıları bulmaya çalıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber