Hava sıcaklığı düşecek-Haritalı

Hava sıcaklığı, güney ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Aralık 2013 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hava sıcaklığı düşecek-Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin güney ve iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, zamanla Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Antalya, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa'da kuvvetli yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Malatya ve Elazığ çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Güney ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Rüzgarın; genellikle güney ve güneydoğu, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Akdeniz'in kıyı kesimleri ile sabah saatlerinde Marmara'da yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Antalya, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa'da kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; gece saatlerinde Malatya ve Elazığ çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinde meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON İLE BİRLİKTE SİS UYARISI: Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber