Küba Büyükelçisi Bergama'da

"Küba’da Eğitim ve Türkiye karşılaştırması" konulu konferansa katılmak üzere Bergama’ya gelen Küba Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’i makamında ziyaret etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2013 22:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Küba Büyükelçisi Bergama'da

"Küba'da Eğitim ve Türkiye karşılaştırması" konulu konferansa katılmak üzere Bergama'ya gelen Küba Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette Büyükelçinin yanı sıra konferansın düzenleyicileri Eğitimde Sınıf Tavrı, Eğitim-Sen Bergama Temsilciliği ve Küba Dostluk Derneği temsilcileri de yer aldı.

Ziyaret ile ilgili görüşlerini dile getiren Küba Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals, "Tarihi geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan Bergama'da olmaktan son derece mutluyum. Sizlere Küba halkının selamlarını getirdim. Küba'dan bir kent ile Bergama'nın kardeş kent olmasını isterim. Tüm Bergamalıları Belediye Başkanımız Mehmet Gönenç nezdinde Küba'ya davet ediyorum." dedi.

Başkan Gönenç, "Küba Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals'ın ziyaretinden dolayı oldukça mutluyum. Küba ile kuracağımız ilişkiler ile önümüzdeki zamanlarda ortak sosyal ve kültürel etkinliklerde bir araya gelmeyi istiyoruz'' dedi. Bergama'nın Avrupa'da 12 kardeş kentinin olduğunu belirten Başkan Gönenç, yapacakları ortaklaşa çalışmalar ile Bergama'nın Küba'dan bir kent ile kardeş kentinin olabileceğini belirterek ziyaret için büyükelçiye teşekkürlerini iletti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber