Avrupa'daki en ucuz ilaç Türkiye'de

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2006 18:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Avrupa'da satılan ilaçların en ucuzunu Türkiye'de vatandaşlarımıza ulaştırmaya başladık" dedi.

Bakan Akdağ, Silivri'de bulunan Sanovel İlaç Fabrikası'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, sağlıkta yaşanan gelişmelere dikkat çekti. 3 Kasım 2002'den bu yana pek çok projeye imza attıklarını dile getiren Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, "Özellikle ilaç konusunda yepyeni bir döneme başladık. Göreve geldiğimizde yurt dışından gelen ilaç fiyatları belirlenirken, maliyet, fatura fiyatı ve kar oranı ekleniyordu. Çıkardığımız kararname ile bu işin böyle olmayacağını belirterek, Avrupa'da satılan ilaçların en ucuzunu Türkiye'de vatandaşlarımıza ulaştırmaya başladık. Bine yakın ilaçta ciddi fiyat düşüşleri gerçekleşti. 50 YTL olan ilacın fiyatının 10 YTL'ye kadar düştüğü oldu. Kamu ilaç harcamalarında ciddi tasarruflar elde ettik. Bu tasarruflar vatandaşlarımızın ilaca daha kolay ulaşmasına yöneldi" dedi.

Göreve gelmeden önce sigortacılığın vatandaşın ilaca erişimini zorlaştırarak tasarrufa yönelttiğini ifade eden Bakan Akdağ, "Türkiye'de 40 milyon SSK'lı ve Yeşil Kartlı var. Onlar bu ülkenin onurlu insanları olarak Başbakanımızın verdiği talimatlarla ilaçlarını rahatça temin ediyorlar. Sektörle hükümet arasında iyi ilişkiler kurduk. Bu süreç ciddi çalışmaları da beraberinde getirdi. Mükemmel bir sosyal proje gerçekleştirdik. Türk tıbbına gurur duyacağımız eser kazandırdıkları için Sanovel'e teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber