Bakan Çelik: Sınavın yerini proje alacak

Haber Giriş : 30 Nisan 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Çelik, yeni eğitim müfredatının uygulamaya girmesiyle beraber okullarda sınav sisteminin son bulacağını, öğrencilerin performans ve projeleriyle değerlendirileceğini söyledi

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yeni eğitim müfredatı ile ilköğretim okullarında sınav sisteminin kaldırılarak, öğrencilerin ortaya koydukları proje ve performansları ile değerlendireceklerini söyledi. Eğitimde yapılan yeniliklerin öğrencilerin menfaatine olduğunu belirten Çelik, "Müfredat değişikliğinin meyvelerini sekiz yıl sonra alacağız. Bu sonucu sekiz günde alınacak bir olay değil" dedi. Çelik, "Uluslararası bir otobana giriyorsunuz ve 1967 model bir araba ile 2006 ürünü Mercedes'le yarışıyorsunuz. Siz baştan kaybetmişsiniz demektir. Uzay mekiği çağında artık kağnı arabalarıyla yola devam edemeyiz" dedi.

DESTEĞE ÖVGÜ

Reformların 20 milyon öğrenciyi ilgilendirdiğini söyleyen Çelik, eğitime destek veren tüm işadamlarından da övgüyle söz etti. Yardımlarla birçok okuldaki bilgisayar açığının kapandığını belirten Çelik, Özel Çamlıca Bilfen İlköğretim okulunu ziyaretinde öğrencilerle birlikte fotoğraf çektirdi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber