Yağış azlığı göleti kurutmak üzere

Mudanya'nın Ülkü Mahallesinde bulunan tarımsal amaçlı sulama görevi gören gölet, yağışların az olması yüzünden kurumak üzere.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2013 20:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yağış azlığı göleti kurutmak üzere

Ülkü Mahalle Muhtarı Mustafa Köse de bu kuraklık nedeniyle endişeli olduklarını söyledi. Köse, "Çok eski yıllarda aynı şekilde bölgelerimiz yine böyle kuraklık yaşıyordu. Ülkü Mahallemizde bulunan tarımsal amaçlı sulama göleti yağışların olmaması ve vatandaşlarımızın göletteki mevcut suyu bilinçli kullanmadıkları için kurumak üzere. Göletimizden sadece Ülkü Mahallemiz yararlanmıyor, Hasköy Mahallesi, Dedeköy, Küçükyenice köyü ve Bademli Mahallemizin alt kısımlarında kalan tarım alanları yararlanıyor" dedi.

Ülküköy Göleti kapalı sisteme alınmasına rağmen köylüler arazilerini sulamak için sistemi açtıkları yolunda bilgiler aldığını söyleyen Muhtar Köse, "Durum böyle olunca ve yağışların da olmaması nedeniyle kuraklık yaşanıyor. Son 2 senedir kuraklık hat safhada ve gölet tamamen bitme noktasına gelmeye başladı. Bu yaşanan durum kaygı vericidir ve önlem alınması gerekmektedir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber