Psikoz hastası genç intihara teşebbüs etti

Nazilli'de, psikolojik sorunları olan gencin intihara teşebbüsünü ağabeyi önledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2013 19:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Psikoz hastası genç intihara teşebbüs etti

Yedi yaşındaki yeğeninin amcasının elinde bıçakla banyoya girdiğini ihbar etmesinin ardından gelişen olaylarda H.Ç. (26) isimli gencin ağabeyi Suat Ahmet Çevik (32) kardeşinin intihar girişimini iki kez engelleyerek kurtardı. Çevik, hastanede tedavi altına alınan H.Ç.'nin psikoz hastası olması nedeniyle çevresine ve kendisine sık sık zarar vermeye kalkışmasından dolayı tedavi altına alınmasını istedi.

Edinilen bilgiye göre, olay, dün saat 19.30 sıralarında Prof. Muammer Aksoy Mahallesinde bir evde meydana geldi. Vatandaşların iki katlı evin çatısında bir gencin elinde bıçakla intihar etmeye çalıştığı ihbarı üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri geldi. İtfaiye ekiplerine de haber verilen olayda polis ve sağlık ekiplerinin genci ikna etmeye çalıştığı sırada H.Ç. (26) isimli gencin ağabeyi Suat Ahmet Çevik polislerin tüm ikazlarına rağmen kardeşinin bir anlık dalgınlığından yararlanarak boğazına sarılıp çatının kenarından içeriye çekti. Bu sırada olay yerinde bekleyen polislerin müdahalesi ile genç elindeki bıçakla birlikte kontrol altına alındı. 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından sinir krizleri geçiren genç ambulansla Nazilli Devlet Hastanesine getirildi.

KORKU DOLU ANLARI ANLATTI

Kardeşi H.Ç.'nin yaklaşık 6 yıldır psikolojik sorunlar yaşadığını ve bu nedenle bıçakla sık sık intihara teşebbüs ettiğini ifade eden ağabey Suat Ahmet Çevik, şunları söyledi: "Kardeşim 6 yıl önce başlayan psikolojik sorunları nedeniyle rapor alarak askere bile gidemedi. Son üç yıldır baş edemez olduk. Saat 19.00 sıralarında oğlum B.Ç. koşarak gelip, 'baba, amcam elinde bıçakla kendisini banyoya kapattı. Gene intihar edecek galiba' diyerek bana haber verdiğinde hemen koştum. Banyo kapısı kilitli olduğu için bir süre seslendim. Bağırarak cevap verince ben de kapıyı zorla kırarak içeri girdim. Elinde bıçak olduğu halde bir süre boğuştuk. Bu sırada hem o hem de benim elimde bıçaktan dolayı küçük kesikler oluştu. Ayrıca tırnakladığı için yaralandım. Bir ara beni iterek dışarı fırladı ve peş peşe çatıya kadar çıktık. Orada bağırırken polis ve 112 ekipleri geldi. Uzun süre ikna etmeye çalıştım. Sonra sinirlenerek polislerin ikazına rağmen her şeyi göze alıp yanına sokuldum ve boğazından tutarak çatıdan içeriye sürükledim. Sonrasında polisler gelip kardeşimi yakaladılar ve ambulansa götürdüler."

TEDAVİ EDİLMESİNİ İSTİYORUZ

Ahmet Çevik, kardeşinin tedaviyi reddettiğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Ben inşaatlarda işçi olarak çalışıyorum. Ben evde yokken her şeyi yapabilir. Aileme ve kendisine zarar verebilir. Bir çare bulunsun ve kardeşim iyi bir hastanede tedavi edilsin"

Öte yandan Suat Ahmet Çevik'in 15 yıl önce de Cumhuriyet Mahallesinde ikamet ettikleri evde televizyondan çıktığı iddia edilen yangında evde mahsur kalan kardeşlerini kurtarmak için üzerine su dökerek yanan eve girdiği ve kardeşlerini kurtardığı öğrenildi. Kahraman ağabey, kardeşini bir kez daha ölümden kurtarırken işsiz olduğu öğrenilen ağabeyin kısa süre önce Nazilli Belediyesi'nden çıkarıldığı ve maddi güçlük çektiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber