4 kişinin yaralanmasına neden olan astsubaya 2 yıl hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2006 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'daki trafik kazasında, bir kişinin ölümüne 4 kişinin de yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan astsubay 2 yıl 6 ay hapse mahkum oldu.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki davada, yaklaşık 4 ay önce Baruthane Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda meydana gelen olayda, Serkan Yenigün'ün kullandığı 55 AU 933 plakalı otomobile, 55 DN 075 plakalı minibüsle çarparak Fatma Akmaz'ın ölümüne, Serkan Yenigün, Sevtap Akmaz Yenigün, Talha Utku Yenigün ve Dursun Akmaz'ın yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle tutuklanan astsubay Selçuk Tilki'nin yargılanmasına devam edildi.

Kazanın meydana gelmesinden pişmanlık duyduğunu belirten sanık Tilki, ?Ölenin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu kazada en az benim kadar karşı tarafın da suçu var. Ben yaptığım görev gereği bu insanların canını ve malını korumakla yükümlüyüm. Böyle olmasını kimse istemezdi? sözleriyle kendini savundu.

Savunmanın ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti, sanığı 2 yıl 6 ay hapse mahkum etti. Heyet bu cezayı 18 bin 200 YTL para cezasına çevirerek, sanığın tahliyesine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber