İmama şaka gibi PKK soruşturması

Haber Giriş : 02 Mayıs 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çatışmada öldürülen PKK'lıların cenaze namazını kıldıran bir imam, 'Yasadışı örgüte yardım ve yataklık etme' suçlamasıyla soruşturmaya uğradı. Savcılık ifadesini aldığı imamın PKK ile ilişkini tespit edemeyince takipsizlik kararı verdi.

İmam Mehmet Nuri Tanrıkulu, Muş'ta çatışmada öldürülen 14 PKK'lıdan dördü için Diyarbakır'da cenaze namazı kıldırınca, hakkında soruşturma başlatıldı.
İmam, PKK'ya bilerek ve isteyerek yardım ve yataklık etmekten suçlandı ve ifadesi alındı. Tanrıkulu, savcılığa verdiği ifadede söz konusu tarihte cenaze namazı kıldırmak için mezarlığa gittiğini, başka bir amacı olmadığını belirterek, suçsuz olduğunu söyledi. Diyarbakır Başsavcılığı, imam Tanrıkulu'nun dini vecibeleri yerine getirmek amacıyla mezarlıkta bulunduğunu, toplanan kalabalığa cenaze namazı kıldırdıktan sonra mezarlıktan ayrıldığını, silahlı çete veya örgütten talimat aldığına ilişkin tespit bulunmadığını göz önünde tutarak hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Tanrıkulu'nun adı, daha önce de, yasak ilişki yaşadığı için öldürülerek kimsesizler mezarlığında toprağa verilen Şemse Allak ile töre kurbanı Kader Demirel'in cenaze namazlarını kıldırınca medyada yer almıştı.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber