Memur-Sen memura siyaset istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2006 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, hükümetten, 2006 yılı toplu görüşmeleri başlamadan önce ''kamu çalışanlarına siyaset hakkı'' tanınmasını istedi.

Aksu, memurlara, ''grev, toplu sözleşme, siyaset yapma ve yönetime katılma hakkı'' talebi için Abdi İpekçi Parkı'nda basın açıklaması yaptı.
Aksu, bu hakların, 2004 yılı toplu görüşme mutabakatında yazılı olarak yer aldığını, ancak konuyla ilgili bugüne kadar gereken adımların atılmadığını ve Kamu Personel Reformu Tasarısı'nda memura, grev ve siyaset yasağının devam ettiğini kaydetti.

Memurların siyaset yapmasını engelleyen hükümlerin kaldırılarak, ''Devletin memuru siyaset yapmaz'' geleneğinin artık değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Aksu, ''Memurda siyaset yapabilmelidir. Hükümetten, 2006 yılı toplu görüşmeleri başlamadan önce ilk olarak kamu çalışanlarına siyaset hakkı tanınmasını istiyoruz'' dedi.
Aksu, sendika olarak, memur tanımının yeniden yapılmasını istediklerini belirterek, şunları kaydetti: ''Kasap, manav, simitçi, doktor ve bir işçi siyaset yapabiliyor. Peki, memur neden siyaset yapamıyor? Memurlara siyaset yasak. Buna bir anlam verebilmek mümkün değil. Anayasa ve diğer kanunlarda yapılacak değişiklikler çerçevesinde bu yasağın kaldırılması sağlanmalıdır. AB ülkelerinin bir kısmında Genelkurmay Başkanı, üst bürokratlar bile sendikaya üye iken, ülkemizde memurlara bu hakkın verilmemesi düşündürücüdür.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber