Erdoğan: Yargı darbesi yapılmak istendi/ Video

Başbakan Erdoğan, 17 Aralık operasyonuyla ilgili olarak tüm zanlıların suçlu ilan edildiğini iddia etti ve ''Bir savcı eli cebinde 'İki dakika süren var, anlat ve çık' dedi. Böyle bir mantık olabilir mi? 'Gelsin şimdi efendileriniz sizi kurtarsın' deniliyor zanlılara'' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2014 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Türkiye'ni istikrar ve huzur içerisinde büyümesi kimi rahatsız ediyorsa bu süreci durdurmak için harekete geçtiler. Dışarıda ve içerideki bazı güçler çıkarları kesildiği için Türkiye'yi adeta hedef aldılar. Yeni Türkiye milletin yararına bir Türkiye olurken eski Türkiye'den menfaat sağlayanların ise kabusu oldu.

AK Parti'nin iktidara gelmesi ile milli iradenin güçlenmesi için 11 yıl boyunca büyük mücadele verdik. Biz Cumhuriyet tarihinin en cesur adımlarını attık. Verdiğimiz vaatlerin altını doldurmaya gayret ettik ve çok sayıda reform yaptık.

Süreci durdurmaya yönelik çok sayıda komploya maruz kaldık amma bunların hiçbiri bizi yolumuzdan etmedi edemeyecek de. Biz asla vazgeçmeyeceğiz. 30 Mart seçimleri öncesinde bir kez daha reformların gücünü kırmaya yönelik operasyonlar olduğundan hiç şüphemiz yok.

Yolsuzluk kisvesi altında yapılan operasyonlarla bir taşla iki kuş vurmak değil kuş katliamı yapılmaya çalışılmıştır.

Bu operasyona konulan isimde manidardır. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu denilerek algıda adeta yer edindirildi. Bunun akabinde bir çok gizli belge sızdırıldı. Sabah operasyon yapıldı akşam ise infaz edilmeye çalışıldı.

Bir savcı zanlı olarak çağırdığı kişiye 2 dk süren var anlat ve çık demiş. Böyle bir yargılama olabilir mi? Efendilerinizin bundan haberi var gelsin sizi kurtarsın şeklinde ifadeler kullanılmıştır. Bunlar çok yakın zamanda ortaya çıkacaktır.

Şurası çok ilginç... Böyle bir operasyonda öncelikle Yargı mensuplarının hukuka uymalıdır. Hedef yolsuzluk operasyonu değil hedef milli irade operasyonudur. Ülkemin büyümesine yönelik bir suikast vardır. Bir çok büyük yatırımcı haklarında dosya açılmak suretiyle henüz işlemler başlamamışken medyaya verilen bilgiler yüzünden lekelenmiştir. Şimdi bu insanlar bu dev yatırımlarla ilgili krediler noktasında nasıl kredi alabilecekler. Bu yatırımlar ne olacak bir suikast değil midir.

Yıllık 100 milyon kapasiteli 3. Havalimanın ihalesini alan firmaların adını verdiler, aynı şeyler 3. Köprü içinde geçerli. Muhalefetin yapamadığını bunlar yaptı.

Biz yolsuzluk itam ve iddialarını tabi ki de ciddiye aldık ama bunun ötesinde bunların kılıf olduğunu ve daha büyük saldırı ile karşı karşıya olduğumuzun farkına vardık ve gerekli tedbirlerimizi aldık.

Savcının açıklamasının ardından HSYK'nın açıklaması tehditin boyutunu gözler önüne serdi.

Türkiye'de bir yargı darbesi yapılmak istendi. Egemelik milletten alınıp yargıya verilemeye çalışıldı. Biz buna karşı mücadele ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Sandık dışında bir gücün hükümet değiştirmesine asla izin vermeyeceğiz.

Bu operasyon erken ortaya çıktı biz bu operasyonu da Allah'ın izni ile atlatacağız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber