Yılların antikacısından gençlere 'koleksiyon yapın' çağrısı

Eskişehir'de uzun yıllardır antikacılık yapan Zeki Çakır, gençlerin koleksiyon yapmalarını tavsiye ederek bu mesleğin yaşatılmasını istediğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2014 19:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yılların antikacısından gençlere 'koleksiyon yapın' çağrısı

Evvel Zaman Antikacısı Zeki Çakır, 1968'de Eskişehir Numismatik (sikke ve madalyonların tarihi ve tanımıyla uğraşan, tarih biliminin alt kolu olan bilim dalı) Derneği'nin ilk üyesi olarak para koleksiyonu ile başladığı mesleğini gelecek kuşaklara taşıyor. Esnaf Sarayı 3'üncü katta bulunan antikacıda Eskişehirlileri birbirinden değerli ve güzel antika eserlerle geçmişte yolculuğa çıkaran Çakır, bu mesleği yaşatan en önemli isimlerden biri olarak biliniyor. İmitasyon ürünlerin gerçekleri ile iyi ayırt edilmesi gerektiğini ifade eden Zeki Çakır, bu alanda tecrübenin çok önemli olduğunu, iyi bir antikada eserin özelliğinin kendisini konuşturduğunu anlattı. Müzelere çok faydalı işler yaptığını anlatan Çakır, "Çok sayıda kaçak tarihi eseri müzelere kazandırdım" diye konuştu.

Bu sene Vali Güngör Azim Tuna tarafından Ah-i Evran Ödülü aldığını anlatan Çakır, burada iki önemli konuya değindiğini aktararak "Kuyumcular Odası'nın bir üyesi olarak onların bir hayır işi yapmalarını, ikincisi de gençlerin koleksiyon yapmasını istedim" dedi.

Eserlerin 5 liradan 15 bin liraya kadar geniş bir fiyat aralığına sahip olduğu antikacıda meraklısına da, antikacılığa yeni ilgi duymaya başlayanlara da uygun ürünler var. Esnaf Sarayı'nın kurulduğu 1985 yılında açılan Evvel Zaman'da tespihlerden, takılara, kemer tokalarından köstekli saatlere, eski cüzdanlardan vazolara pek çok şeyi bulabilmek mümkün.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber