Yastık altındaki 60 bin lirayı çalıp, 2 otomobil almışlar

Konya'da komşu ziyaretine giden ve orada dükkan almak için 60 bin lira çekip yastık altına sakladığını söyleyen şahsın, paraları evine gittiği ailenin 18 yaşındaki çocuğu tarafından çalındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2014 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yastık altındaki 60 bin lirayı çalıp, 2 otomobil almışlar

Konya'da komşu ziyaretine giden ve orada dükkan almak için 60 bin lira çekip yastık altına sakladığını söyleyen şahsın, paraları evine gittiği ailenin 18 yaşındaki çocuğu tarafından çalındı. Komşuları evdeyken arkadaşıyla eve girip 60 bin lirayı çalan şüphelilerin 2 otomobil aldıkları, otomobillerden biriyle kaza yapınca da olayın ortaya çıktığı öğrenildi.

Olay, merkez Selçuklu ilçesi Uluyayla Caddesi üzerinde bir evde meydana geldi. İddiaya göre, Yaşar Ak dükkan satın almak için bankadan çektiği 120 bin liranın yarısını satıcıya verdi, diğer yarısı olan 60 bin lirayı da tabu işlemleri yapılırken vermek üzere evine götürerek yastık altına sakladı. Komşusu B.C'nin evine giden Yaşar AK, dükkan aldığı paranın bir kısmını evinde yastık altına sakladığını ve yarın satıcıya vereceğini söyledi. Babasıyla, komşularının konuşmasını duyan 18 yaşındaki oğlu Mustafa C., Yaşar Ak'ın eşinin çantasından anahtarı gizlice alarak evden çıkıp arkadaşı Rafet A'yı çağırdı. Rafet A. ile birlikte eve giren Mustafa C., yastık altındaki paraları çaldı. Mustafa C., tekrar eve bir şey yapmamış gibi dönerek anahtarı yerine bıraktı.

OTOMOBİL ALIP GEZERKEN KAZA YAPTILAR

Evlerine dönen Ak çifti, yastık altında bulunan paraların çalındığını fark ederek durumu polise bildirdi. Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri yaptığı çalışmada ailenin evde para olduğunu sadece komşularına söylediğinden yola çıkarak şüpheli Mustafa C'yi belirledi. Bu sırada Mustafa C'nin arkadaşı Yunus Emre A. (18) bindiği otomobille kaza yaptı. Ruhsat sahibinin 18 yaşındaki sürücünün üzerine olduğunu fark eden polis ekipleri, hırsızlık ile ilgili takip ettikleri Mustafa C. ile de bağlantısını tespit etti. Gözaltına alınan Yunus Emre A., parayı kendisine Mustafa ile Rafet A'nın verdiğini ve 2 otomobil satın aldıklarını söylediği öğrenildi. Bunun üzerine polis, Mustafa C. ile Rafet A'yı gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerden Rafet A'nın başka bir suçtan 7 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu için cezaevine teslim edildiği öğrenildi. Şüpheliler nitelikli hırsızlık suçundan dolayı adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber