EPDK Başkanı: Soruşturma açılması söz konusu değil

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2006 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Yusuf Günay, 3'lü denetim kapsamında Başbakanlığın kurumda ?inceleme? yaptığını söyledi.

EPDK'nın, 2003 ve 2004 yıllarında da, aynı tür 3'lü denetime tabi tutulduğunu ve mevzuata aykırılık tespit edilmediğini ifade eden Günay, ?bu dönemde yapılan da aynı bir incelemedir, bir soruşturma açılması söz konusu değil. Kimse de bizden bir savunma istemedi? dedi.

Üst kurullara yönelik 3'lü denetimlerde, işlemlerde hukuka aykırılık bulunması halinde, müfettişler ancak soruşturma açılması yönünde görüş belirtebiliyor.

Soruşturma açılıp açılmaması konusundaki karar ise üst düzey kamu görevlilerinin bağlı olduğu makam tarafından verilebiliyor.

EPDK'DAN AÇIKLAMA

EPDK'dan yapılan yazılı açıklamada da, Kurumun İstanbul'da bulunan irtibat bürosu hakkında daha önce 2003 ve 2004 yıllarında Başbakanlık, Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu ve Yüksek Denetleme Kurulu'nun ortaklaşa yaptığı denetimlerde, hukuka aykırı hiç bir husus olmadığının tespit edildiği bildirildi.

Açıklamada, ?Kurumumuzun 2005 yılı faaliyetleri hakkındaki rutin denetim çalışması sırasında da, konu tekrar incelenmekte olup, Kurumumuz yönetimi hakkında herhangi bir soruşturma açılması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir? denildi.

Açıklamada ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurumu tarafından, önceki yıllarda diğer kurul ve kamu kuruluşlarına olduğu gibi kurum hakkında yapılan rutin denetimin de, konuyla bağlantısı olmadığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber