İstanbul Üniversitesi'nde öğrenci-polis gerginliği

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2006 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Üniversitesi (İÜ) yemekhanesinin ihaleye çıkartılmasını protesto ettikten sonra üniversitenin yan giriş kapısını kıran öğrenci grubu, biber gazı ve cop kullanarak kendilerine müdahale eden polise şişe, yumurta ve taş attı.

İÜ yemekhane ihalesinin yapıldığı Eğitim Spor ve Kültür Müdürlüğü önünde toplanan ve aralarında SES Aksaray Şubesi, Eğitim-Sen Üniversiteler Şubesi, Tez-Koop İş Sendikası üyeleri ile öğrencilerin bulunduğu yaklaşık 300 kişilik grup, topluca İÜ Beyazıt Yerleşkesi girişine geldi.

Burada grup adına yapılan basın açıklamasında, ihalenin iptal edilmesi, üniversite yemekhanelerinde ücretsiz ve kaliteli yemek verilmesi istendi.

Açıklamanın ardından topluca üniversite yerleşkesine girmek isteyen grup, güvenlik görevlilerince engellenmeye çalışıldı. Bu sırada yan giriş kapısını zorlayan grup, kapıyı kırdı. Çevrede önlemler alan polis de, biber gazı ve cop kullanarak gruba müdahale etti. Grup ise polise şişe, yumurta ve taş attı. Bu sırada üniversite yerleşkesinden de polisin üzerine taş atıldığı görüldü.

Grubu tamamen dağıtan polis, Sahaflar Çarşısı yönüne kaçan gruptan 6 kişiyi gözaltına aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber