Ankara'da kabus okul: Müdüre tabanca öğretmene bıçak öğrenciye esrar

Haber Giriş : 04 Mayıs 2006 06:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'nın Hıdırlıktepe İlköğretim Okulu'nda yaşananlar akıllara durgunluk veriyor. TED Ankara Koleji'nin kardeş okulu da olan ilkokulun önünde öğrencilere esrar satılıyor. Öğretmenler çevredekiler tarafından bıçakla tehdit ediliyor, tacize uğruyor. Kömür isteyen bir öğrenci bu kabul edilmeyince müdüre silah çekiyor.

ANKARA Hıdırlıktepe İlköğretim Okulu'nun önünde öğrencilere esrar satılıyor. Öğretmenler tehdit ediliyor. Mahalleliye kömür vermeyen müdürün otomobiliyse parçalandı. Bir süre önce 16 yaşındaki bir öğrenci müdürün odasını basarak kömür istedi. Müdürün karşı çıkması üzerine silah çeken öğrenci okuldan ayrıldıktan sonra bir grup okulu basmaya kalktı. Müdür bahçe etrafında toplanan kalabalığı görünce İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne haber verdi. İl Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta da, "Müdürümü rehin aldılar" diyerek Emniyet'i bilgilendirdi. Polis kalabalığı dağıttı. Bunun üzerine iki hafta önce müdürün Telsizler'deki evinin önünde otomobilinin tekerlekleri patlatıldı, camları parçalandı. Polis, müdürün otomobiline saldıranın okuldan bir öğrenci olduğunu tespit etti ve gözaltına aldı. Suçu sabit görülen öğrencinin yaşı küçük olduğu için serbest bırakıldı.

TOPLU HALDE GELİYORLAR
Bazı veliler TED Ankara Koleji'nin kardeş okulu olan Hıdırlıktepe İlköğretim Okulu'nun karşısındaki bir dernekte kumar oynatıldığını iddia ederken, okul çıkışı da çocuklarına zorla esrar verilmeye çalışıldığını savundular. Veliler, bazen esrar almayan çocukların dövüldüğünü de öne sürdüler. Öğretmenler de çevredeki kişiler tarafından bıçakla tehdit edilirken, okula toplu halde gidip toplu halde gelmeye başlamışlar. Kadın öğretmenlere ise hemen her gün sarkıntılık yapıldığı iddia ediliyor.

ÖĞRENCİLER YATILIYA
Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, tüm iddiaları doğrularken, "Öğretmenlerimizin hizmet vermesi mucize. Polisin giremediği yere girebilen tek devlet kurumu milli eğitim" dediler. 50'nin üzerinde başarılı öğrenci bu bölgeden 'kurtarılıp' Ankara'daki 3 yatılı bölge okuluyla, 2 pansiyonlu ilköğretim okullarına yönlendirildi.

Esrar almaya mı geldiniz
ÇİN Çin Bağları. Kumarın, uyuşturucunun, gaspın kol gezdiği mahalle. "Polis bile giremez" diye ün salan semti Başkent'in. Hürriyet muhabiri Eray Görgülü ve foto muhabiri Oğuz Demir Hıdırlıktepe İlköğretim Okulu'na gittiler. 9-10 yaşlarında çocuklar çevirdi, arabayı ve dudaklarından dökülen ilk cümle şöyle oldu: "Esrar almaya mı geldiniz?" Okulun önünde, hemen karşısında esrar, hap satılıyor. Üstelik bazen "zorla"... "Al, iç şunu" baskısıyla. Geçenlerde bir ilkokul öğrencisine hap içiriyorlar. Bayılınca eve yollanıyor çocuk. Annesi yoğurt yediriyor.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber