Diplomalı işsizler dernek kurdu

Haber Giriş : 04 Mayıs 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Birliği'ne uyum süreci çerçevesinde yapılan değişiklikle dernek kurmak kolaylaştı. Artık 1 kuruş harcamadan örgütlenmek mümkün. Bu yüzden dernek sayısı 100 bine yaklaştı. Sıfır maliyet, üniversiteli işsizler için de fırsat oldu.

Geçtiğimiz günlerde aralarında İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler, Gazetecilik, Jeoloji Mühendisliği, Marmara Uluslararası İlişkiler ve Mühendislik mezunlarının da bulunduğu 20 genç, ?Diplomalı İşsizler Derneği'ni kurdu. Üniversite bitirdikleri halde iş bulamayan gençlerin amacı, işsizlerin sorunlarına çözüm üretmek. Hedefleri Türkiye'nin en büyük derneklerinden biri olmak. Kısa sürede üye sayılarının milyonu bulacağına inanıyorlar.

Türkiye'de birçok ilginç isimle dernek kuruluyor. ?Deve ve Deve Güreşlerini Sevenler Derneği', ?Angora Tavşanı Seven Şoförler Derneği', ?Salaklar Derneği', ?Kokoreççiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği' bunlardan sadece birkaçı. Bunlara şimdi de ?Diplomalı İşsizler Derneği' katıldı. Üniversitelerin diplomalı işsiz ürettiği günümüzde mezunlar ancak kitapçı, mağaza ya da marketlerde iş bulabiliyor. Bazıları minibüsçülük bile yapıyor. Üniversitelilerin gelecek kaygısı, daha okulu bitirmeden başlıyor. Bu nedenle çoğu okurken işe giriyor. Diplomalı İşsizler Derneği Başkan Vekili Seçil Şen (26), 4 yıl önce İstanbul Üniversitesi (İÜ) Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olmuş; ancak hâlâ işe girememiş. Şen, ?Mezun olduğunda ailelerin de beklentileri oluyor. Bu yaşımda onlardan yardım almak çok ağırıma gidiyor. Bulduğumuz işler de garantisi olmayan işler.? diyor. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Edebiyat Bölümü'nü bitiren Sibel Aykaç da 3 yıldır işe girmeye çalışıyor. 27 yaşındaki Betül Koç ise İÜ Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık mezunu.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber