7 Ocak 2014 tarihli önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2014 00:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
7 Ocak 2014 tarihli önemli gündem başlıkları

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve beraberindeki heyeti, Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

(Ankara/14.30)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kuveyt Ulusal Meclisinin oturumuna katılacak, Türk okulunu ziyaretinin ardından, resmi temaslarda bulunmak üzere Bahreyn'e geçecek.

(Kuveyt/Manama)

3- Başbakan Erdoğan Japonya'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Konukevi'nde resmi törenle karşılanacak.

Nikkei gazetesince düzenlenen konferansa katılacak Başbakan Erdoğan, İşadamları Derneği Keidanren'i ziyaret edecek ve öğle yemeğinde bulunacak.

Türk-Japon Üstyönetici (CEO) Forumu'na katılacak Başbakan Erdoğan, Ertuğrul Fırkateyni'nin açıklarında battığı Kushimoto şehrinden Türk denizcileri kurtaranların torunlarıyla bir araya gelecek.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile heyetler arası görüşmelere başkanlık edecek Erdoğan, anlaşmaların imza töreninin ardından ortak basın toplantısı yapacak, resmi akşam yemeğine katılacak.

(Tokyo)

4- CHP, MHP ve BDP TBMM grupları toplanacak.

(TBMM/13.30/10.30/12.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, basın toplantısında, Bakanlığının 2013 yılı çalışmalarını değerlendirecek.

(Ankara/10.00)

2- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, TBMM Genel Kurulu'nda, milletvekillerinin sözlü soru önergelerini cevaplandıracak.

3- TBMM'den

Genel Kurul'da cezaevlerinden tahliye edilen 4 BDP'li ve bir bağımsız milletvekili yemin edecek.

(15.00)

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile bazı kanunlarda değişiklik yapan tasarı görüşülecek.

(15.30)

4- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başkent Öğretmenevi'nde "Geleneksel El Sanatları Sergisi"nin açılışını yapacak.

(Ankara/11.00)

5- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Türkiye Gazeteciler Sendikasını ziyaret edecek.

(İstanbul/13.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

(Şam/Halep)

2- Mısır'da, Müslüman Kardeşler Teşkilatının (İhvan) "terör örgütü" ilan edilmesine ilişkin gelişmeler, İhvan üyeleri hakkındaki gözaltı ve yargılamalar ile darbe karşıtı gösteriler takip ediliyor.

(Kahire/İskenderiye)

3- Güney Sudan'da hükümet güçleri ile eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Riek Machar liderliğindeki muhalif gruplar arasındaki çatışmalar ve krizin çözümü için Etiyopya'da taraflar arasında sürdürülen müzakereler takip ediliyor.

(Cuba/Addis Ababa)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, 2013 Kasım ayı perakende satış hacim endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) 2013 Kasım ayı kredi kartı harcamaları, tüketici kredilerine ilişkin istatistikler ile bankacılık sektörünün konsolide olmayan ana göstergelerini açıklayacak.

(Ankara/14.00)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Camisi'nin açılışını yapacak.

(Eskişehir/12.00)

2- RTÜK Başkanı Davut Dursun, seçim döneminde uyulması gereken yayın usul ve esasları ile YSK'nın medya hizmet sağlayıcıları ilgilendiren kararları konusunda yayıncıları bilgilendirmek üzere düzenlenen "Seçim Dönemi ve Medya" konulu seminerlerin ilkine katılacak.

(İzmir/14.00)

3- Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında 7 Ocak 2013'te metan gazının açığa çıkması nedeniyle hayatını kaybeden 8 madenci için anma töreni düzenlenecek.

(Zonguldak/07.00)

SPOR

1- Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen Merkez Hakem Kurulu Kış Semineri, Belek'teki Calista Luxury Resort Hotelde başlayacak.

(Antalya/14.00)

2- Basketbolda Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası Sekizli Final organizasyonu, Ankara Spor Salonu'nda Konak Belediyesi-Adana BOTAŞ, Galatasaray Odeabank-Beşiktaş arasında oynanacak çeyrek final maçlarıyla başlayacak.

(Ankara/17.30/20.00)

3- Futbolda ara transfer dönemi olarak adlandırılan ikinci transfer ve tescil dönemi başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber