Polise SMS ile ulaşma uygulaması başlıyor

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü, engellilerin ve bulunduğu ortam itibarıyla sesli konuşması can ve mal kaybına neden olabilecek vatandaşların artık SMS ile polise ihbar ve şikayetini iletebileceğini açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2014 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polise SMS ile ulaşma uygulaması başlıyor

Yapılan açıklamada, yurt çapında vatandaşların polise daha hızlı ve kolay erişimini sağlamak için teknolojinin getirdiği iletişim ve haberleşme sektöründeki yeniliklerih teşkilat bünyesine katıldığı belirtildi. Bu yeniliklerden birinin de vatandaşın acil durumlarda, ihbar veya şikayette bulunabilmesi için cep telefonundan SMS (Kısa Mesaj) göndermek suretiyle kolluk kuvvetlerine kolayca ulaşabilmesi anlatılan açıklamada "Türkiye de kayıtlı; işitme engelli 156 bin 573, dil ve konuşma gibi engeli olan 37 bin 494 ve diğer engelli vatandaşlarımızla beraber toplamda 1 milyon 559 bin 222 engelli vatandaşımız, 155 SMS Servisi'nin faaliyete geçmesiyle bu hizmetİ rahatlıkla kullanabileceklerdir. Servisin kullanımının engelli ve diğer vatandaşlarımıza sağlayacağı en önemli yararlardan birisi, zor bir durumla karşılaştıkları zaman, telefonundan SMS (Kısa Mesaj) göndermek suretiyle ihbar ve şikayette bulunabilecek olmalarıdır.

Yardıma muhtaç olan birey, bulunduğu ortam itibarıyla sesli konuşmasının can ve mal kaybına neden olacağı durumlarda, ihbar ve şikayetini SMS yoluyla bildirebilecektir. SMS hizmetinin faaliyete geçmesiyle, suç ve suçlularla mücadelede vatandaşın polise olan desteği daha da artmış olacaktır" diye belirtildi.

UYGULAMA 1 ŞUBAT TARİHİNDE BAŞLIYOR

Emniyet Genel Müdürlüğü ile işletmeci operatörler arasında alt yapı hazırlık ve uygunluk çalışmaları tamamlandığı belirtilen açıklamada "İlgili birimlerimize SMS ihbarları, ilk etapta konum tabanlı olarak idaremizde bulunan 81 il merkezindeki 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezlerinde kullanılmakta olan e-posta adreslerine iletilecektir. Bu bağlamda vatandaşlarımızın 155 Polis İmdat Acil Çağrı kısa numarasını kullanmak suretiyle cep telefonundan acil durumlarda, ihbar veya şikayette bulunabilmesi amacıyla 155 SMS servisi 1 Şubat 2014 tarihinden itibaren kullanıma açılacaktır" denildi.

DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

155 SMS İhbar Servisi'nden en iyi şekilde yararlanmak için de şu hususlara dikkat edilmesi gerektiği ifade edildi;

"Cep telefonlarının SMS kısmında ihbar veya şikayetle ilgili bilgiler yazıldıktan sonra 155'e göndermek suretiyle ücretsiz olarak mesajı ileteceklerdir. İlk etapta SMS ihbarlarına interaktif olarak geri dönüş yapılamayacağından SMS ihbarla ilgili tüm bilgilerin eksiksiz olarak yazılması gerekmektedir. SMS'ler hangi konumdan gönderilmiş ise o coğrafi konumdaki ilin 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine iletilmiş olacaktır. Vatandaşlarımızın kullanmış olduğu bazı akıllı telefonlarda acil çağrı bildirim özelliği var ise (çalınmaya karşı ve acil durumlar için) telefon menüsünden gerekli ayarlar yapılmak suretiyle, kullanıcıların haberi olmadan gereksiz çağrı, SMS gönderimi yapılmaması mümkün olabilecektir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber