4 Mayıs 2006'in Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2006 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'ın Selanik kentinde düzenlenen "Güneydoğu Avrupa Ülkeleri İşbirliği Süreci Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi"ne katılacak.

2- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ü Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

3- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Başbakanlık Yeni Bina'daki basın toplantısında, akaryakıt kaçakçılığı konusunda bilgi verecek.

4- Devlet Bakanı Beşir Atalay, Bakü'de düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16. Bakanlar Konseyi Toplantısı'na katılıyor.

5- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Viyana'da AGİT Daimi Konseyinde medeniyetler arası çatışma konulu konuşma yapacak ve basın toplantısı düzenleyecek.

- Aydın, Avusturya Uluslararası Politika Enstitüsünün TESEV ile ortaklaşa düzenlediği "Türkiye-AB İlişkileri" konulu panele de katılacak.

6- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Viyana'da AB dönem başkanı Avusturya tarafından düzenlenen "AB'de İç Güvenlik ve Komşularla İlişkiler" konulu Bakanlar Konferansına katılıyor.

7- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İspanya'daki temasları çerçevesinde Sağlık Bakanı Elena Salgado ile görüşecek.

8- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Kazakistan'ın Almatı kentinde Türk iş adamlarıyla bir araya gelecek, bazı tesislerin açılış ve temel atma törenlerine katılacak.

9- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Katar'daki temaslarını tamamlayarak yurda dönecek.

10- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Polatlı Belediyesinin takı tasarım kursu atölye açılışına katılacak, daha sonra huzurevini ziyaret edecek.

- Çubukçu, Polatlı Belediyesi "Aile Okulu" sertifika törenine de iştirak edecek.

11- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Ankara'da "20. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası"nın açılış törenine katılacak.

12- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Çankırı'da temas ve incelemelerde bulunacak.

13- Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Toplantısı...

- Mecliste düzenlenen toplantının ikinci gününde, "Avrupa Kimliği ve Değerleri: İfade Özgürlüğü, Dini ve Kültürel Değerlere Saygı" ve "Enerji Politikası" konulu 2 oturum yapılacak.

- Toplantının kapanışında basın toplantısı düzenlenecek.

14- Şemdinli Davası...

- Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 9 Kasımda meydana gelen patlamayla ilgili Van 3. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın duruşması yapılacak.

15- Irak Türkmen Cephesi Başkanı Saadettin Ergeç:

- "Irak'taki seçimlerin sonuçları gerçekleri yansıtmıyor."

- "Türkmenlere verilen destek konusunda 2003'ten beri pasif bir döneme girildi."

16- TBMM'den...

- Genel Kurul'da, Elektrik Piyasası Kanunu'nda değişiklik öngören tasarının görüşülmesine devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından bir kez daha görüşülmek üzere geri gönderilen Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu görüşülecek.

- Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, Milli Arşiv Kanunu Tasarısı'nın alt komisyon raporu ele alınacak.

- KİT Komisyonunda, Sümer Holding, Elektrik İşleri Etüd İdaresi ve MTA'nın hesapları denetlenecek.

- Dışişleri Komisyonunda, Merkezi Finans ve İhale Biriminin Kuruluşuna İlişkin, Türkiye ile Avrupa Komisyonu Arasındaki Mutabakat Zaptı'na ilişkin tasarı görüşülecek.

- Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ile Orman Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifleri ele alınacak.

17- Siyasi partilerden...

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, partisinin Bursa İl Kadın Kolları'nın kongresine katılacak.

- Gerd Andres başkanlığındaki Alman parlamento heyeti, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'i parti genel merkezinde ziyaret edecek.

- HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

18- Uluslararası Çalışma Örgütü tarafından hazırlanan "Çocuk İşçiliğinde Sona Doğru: Ulaşılabilir Bir Hedef" adlı rapor, diğer ülkelerle eş zamanlı olarak Ankara'daki toplantıda açıklanacak.

19- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Niğde Üniversitesi Derbent Kültür Merkezinde, "Kıbrıs Politikası'nın Dünü Bugünü ve Yarını" konulu konferansta konuşacak.

20- Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin, Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde, konferans verecek.

21- Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Siyasi Müsteşarı Martin Dawson, Batman Valiliğini ziyaret edecek.

22- "Baltık ve Karadeniz Ülkeleri Liderler Toplantısı" Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta yapılıyor.

- AB ve NATO'nun da temsil edileceği toplantıda ana tema demokrasinin bölgede yaygınlaştırılması olacak.

23- Sırplar ve Kosovalı Arnavutlar, Kosova'nın geleceğiyle ilgili BM öncülüğünde düzenlenen görüşmelerin dördüncü turunda Viyana'da yeniden bir araya gelecek.

24- İngiltere'de yerel seçimler yapılıyor.

- Seçmenler, 170'e yakın yerel yönetimde görev yapacak 4 bini aşkın belediye meclisi üyesini belirlemek üzere oy kullanacak.

25- Toplantı... Tören... Fuar...

- 9. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, Ankara'da düzenlenecek törenle başlayacak.

- Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Unilever AŞ ile Öz Gıda-İş Sendikası arasındaki "12. Dönem Toplum İş Sözleşmesi"ne ilişkin İstanbul'da gerçekleştirilecek imza törenine katılacak.

- Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Osman Saim Dinç, İstanbul'da, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin toplantısında konuşacak.

- Türkiye'deki Gıda Güvenliği ve Kontrol Sisteminin Yeniden Yapılandırılması ve Güçlendirilmesi Projesi'nin açılış toplantısı Ankara'da yapılacak.

- Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu tarafından Ukrayna-Türkiye ticari ilişkileri konusunda toplantı düzenlenecek.

- ALBİYOBİR Genel Başkanı Tamer Afacan, Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay'daki firmaların yetkilileriyle yapacağı toplantının ardından Adana'da basın açıklaması yapacak.

- Milli Prodüktivite Merkezi'nin "Yozgat Verimliliği Artırma Projesi" tanıtım ve protokol töreni, Yozgat'ta yapılacak.

- İklimlendirme teknolojileri, yalıtım ve enerji sektörü fuarı ISK SODEX İstanbul 2006, kapılarını açacak.

26- "Akvaryum Park" projesi revize ediliyor...

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş:

- "Belli bir noktaya geldikten sonra işi durdurup, yeni bir fonksiyonla devamının kararını vereceğiz"

- "Bu konuda İMP'den rapor istedim. Mimarların getireceği fikre göre değerlendireceğiz."

-"Projeden alışveriş merkezinin kalkmasını istedim. Kısmen daha küçük boyutta bir akvaryum olabilir. Diğer alanlar, spor merkezi olabilir."

27- Ayasofya Müzesindeki türbeler restore ediliyor.

- Müze Haziresi'nde yer alan ve uzun yıllar kapalı bulunan padişah türbeleri ile vaftizhanede başlayan restorasyon çalışmaları devam ediyor.

- Müze Müdürü Jale Dedeoğlu:

- "Restorasyon çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanmasını planlıyoruz. Türbelerin bu yılın sonuna kadar ziyarete açılmasını hedefliyoruz."

28- Çeşme ve Alaçatı kıyıları yapılaşmaya açılıyor.

- İzmir 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Çeşme ve Alaçatı kıyılarındaki sit derecelerinin düşürülmesi yönünde ilke kararı aldı.

- Doğal açıdan önem taşımasının yanı sıra aralarında Akdeniz Foku'nun da bulunduğu bir çok canlının üreme alanı olan bu bölgeleri yapılaşmaya açacak karar aleyhine çevreci örgütler, Danıştay'a iptal davası açtı.

29- Salyangoz, döviz kazandırıyor.

- Üretici, özsuyunu emerek ayçiçeğinin kurumasına neden olan tarlasındaki salyangozu toplayarak, ekonomik getiriye dönüştürüyor.

- İşlenerek hazır yemeğe dönüştürülüp ihraç edilen salyangoz, başta Fransa olmak üzere Avrupa ülkelerinin sofralarında yerini alıyor.

30- 42. Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Bisiklet Turu, Marmaris- Fethiye etabıyla sürüyor.

31- Fenerbahçe ile Beşiktaş Cola Turka takımları arasındaki Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi play-off final serisi 5. maçı Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda yapılacak.

- Seride 3-1 önde bulunan Fenerbahçe, bu maçı da kazanırsa şampiyonluğunu ilan edecek.

32- Türkiye Basketbol Ligi'nin 30. ve normal sezonun son hafta açılış maçında Pınar Karşıyaka ile Büyük Kolej, İzmir'de karşılaşacak.

33- Beşiktaş ile Galatasaray futbol takımları arasında oynanacak Turkcell Süper Ligi derbi maçı öncesinde İstanbul Valiliğinde İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı yapılacak.

34- Turkcell Süper Ligi'nde 33. hafta maçlarını yönetecek hakemler, Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.

35- 21. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası'na İstanbul'da eleme maçlarıyla devam edilecek.

36- Futbol Federasyonu ile Üniversite Sporları Federasyonu'nun ortaklaşa organize ettiği Üniversitelerarası Futbol Şenliği kapsamında Akdeniz Üniversitesi'nde "Türkiye Futbol Oynuyor" konulu panel yapılacak.

- Şampiyonanın final maçı Antalya Atatürk Stadı'nda oynanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber