Mardin Devlet Hastanesi'ndeki yolsuzluk iddiaları üzerine inceleme başlatıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2006 10:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin'de göreve başladığı günden itibaren halkın ana sorunları olan eğitim ve sağlık konusundaki aksaklıklara çözüm bulma arayışına giren Vali Mehmet Kılıçlar, Devlet Hastanesi'ndeki yolsuzluk iddiaları üzerine inceleme başlattı.

Mardin'de birçok vatandaşın şikayetçi olduğu hastanedeki yanlış uygulamalar ile yolsuzluk iddialarına Vali Mehmet Kılıçlar el attı. Hastanede para karşılığı sağlık raporu verildiği iddiası üzerine, Vali Kılıçlar'ın talimatıyla Devlet Hastanesi tarafından son 1 yıl içinde verilen bütün sağlık raporları incelemeye alındı. İHA muhabirine konu hakkında bilgi veren Vali Mehmet Kılıçlar, kimsenin vatandaşın sağlığıyla oynama hakkının olmadığını belirterek, "Son günlerde vatandaşlarımızdan aldığımız şikayetler üzerine hastanedeki doktor heyeti tarafından verilen heyet sağlık raporları hakkında inceleme başlattık. Bu konuda aldığımız ilk bilgilere göre, bu raporlarda yolsuzluk yapıldığını ve hak etmeyen çok sayıda kişiye sağlık raporu verildiğini tespit ettik. Hastaneden bir vatandaşımız, önce gidip yüzde 10 oranında özürlü olduğuna dair rapor almış. Aradan 2-3 ay sonra gidip bir rapor daha almış ama bu sefer yüzde 40-50 oranında olmuş. Bunun gibi bir çok örnek var. Bu da sağlıktaki istismarları göz önüne seriyor. Valilik olarak bundan sonra hiçbir hastane veya doktorun yaptığı istismara göz açtırmayacağız. Hastalarımızdan hak edenler, gidip sağlık raporunu alacak. Kesinlikle hastalarımızdan bıçak parası adı altında bir para alınmayacak ve hastalarımız özel muayene veya özel sağlık kuruluşlarına yönlendirilmeyecek. Doktorumuz, kendi mesai saati içinde hastaneye gelip hastasına ücretsiz olarak bakacak" dedi.

Hastanedeki sağlık raporu yolsuzluğu gibi hastanenin bütün sorunlarına çözüm bulacaklarının altını çizen Vali Kılıçlar, "Elimizden geldiğince Mardin'in sağlık sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyoruz. Yalnızca sağlık değil, bütün sorunlarına el attık. Önümüzdeki yıllarda Mardin'in tüm sorunları çözülecek. Sağlık alanında yapılan yatırımlardan açılmayı bekleyen devlet hastanelerimiz var ama ne yazık ki kadro sıkıntısı yüzünden bir türlü açamıyoruz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber