Öğretmenin aşk cinneti

Haber Giriş : 04 Mayıs 2006 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'ın Bahçesaray İlçesi'nde öğretmenlik yapan 23 yaşındaki Makşuk Sami, karşılık görmemesine rağmen tek taraflı sevdiği Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 1'inci sınıfında okuyan 19 yaşındaki S.H. adlı kızın sınıfını tabanca ile bastı. S.H., Sami'nin geldiğini görünce kaçtı.

Sevdiği kızı bulamayan öğretmen Makşuk Sami, sınıfın karşısında koridorda yere oturarak başına tabancasını dayarken, ?S.H'yi seviyorum ve onu görmek istiyorum? diye bağırdı. Sami, bir anlık dalgınlığından yararlanarak üzerine atlayan polis tarafından etkisiz hale getirildi.

Geçen yıl Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun olan ve Van'ın Bahçesaray İlçesi'nde öğretmenlik yapan Makşuk Sami, bu sabah Diyarbakır'daki Mimarlık Fakültesi'ne geldi. S.H. adlı kızın okuduğu 1'inci sınıfı elinde tabancayla basan Sami'yi gören öğrenciler korku içinde kaçışmaya başladı. Bu kargaşadan yararlanıp kaçan S.H.'yi göremeyen Sami, bu kez sınıfın karşısında oturarak kafasına silah dayadı.

ELİNDEKİ HAPLARDAN İÇTİ

Makşuk Sami, ?S.'yi seviyorum. Onu görmek istiyorum? diye bağırırken, zaman zaman elindeki hapları yuttu. Fakülte yöneticilerinin haber vermesi üzerine gelen keskin nişancı özel harekat timleri ile Terörle Mücadele ekipleri Makşuk Sami'yi ikna etmek için uzun süre çaba gösterdi.

Yaklaşık 1 saat süren ikna çabaları sonuç vermeyince, çelik yelek giyen bir sivil polis, Makşuk Sami'nin bir anlık dalgınlığından yararlanarak üzerine atladı ve silahı elinden aldı. Sami'nin elindeki tabancada 2 kurşun olduğu ve birini sevdiği kıza diğerini de kendine sıkmayı planladığı belirtildi. Gözaltına alınan Makşuk Sami, sürekli ?Onu seviyorum? diye bağırırken S.H.'nin yakınları fakülteye gelerek kızı okuldan götürdü.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber