Sağlık Bakanlığı, Emekli Sandığı mensubu hastalardan birinci basamak sağlık tesislerinden sevk istendiğine ilişkin vaki şikayetler üzerine konuya ilişkin bir genelge yayımladı.

Haber Giriş : 15 Ocak 2004 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, Emekli Sandığı mensubu hastalardan birinci basamak sağlık tesislerinden sevk istendiğine ilişkin vaki şikayetler üzerine konuya ilişkin bir genelge yayımladı.

Sağlık Bakanlığı, Emekli Sandığı mensubu hastalardan birinci basamak sağlık tesislerinden sevk istendiğine ilişkin vaki şikayetler üzerine konuya ilişkin şu açıklamaları yaptı;

1- Bakanlığımız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında imzalanan ortak protokol ile Bağ-Kur sigortalısı hastaların Sağlık Hizmetleri Protokolünün ?Uygulanacak Esaslar? başlıklı bölümünün 1 nci maddesinin (a) bendinde yer alan; ?Sağlık Bakanlığı birinci ve ikinci basamak sağlık tesislerinden faydalanabilmek için ayakta tetkik, tahlil ve tedavi amacıyla doğrudan müracaat edilecektir.? hükmü doğrultusunda sigortalı ve hak sahiplerinin birinci ve ikinci basamak sağlık tesislerine doğrudan başvurabileceği, bir başka ifade ile ikinci basamak sağlık tesisine gidebilmek için birinci basamak sağlık tesisinden sevk belgesi alma zorunluluğu aranmayacağı bildirilmiştir.

2- 06.09.2003 gün ve 25221 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ?Emekli ve Malullük Aylığı Bağlanmış Olanlarla, Bunların Kanunen Bakmakla Yükümlü Bulundukları Aile Fertleri, Dul ve Yetim Aylığı Alanların Muayene ile Tedavileri Hakkında Yönetmelik?in 8 inci maddesi gereğince, emekli ve malullük aylığı bağlanmış olanlarla, bunların kanunen bakmakla yükümlü bulundukları aile fertleri ile dul ve yetim aylığı alanlar, Bakanlığımız ikinci (veya üçüncü) basamak sağlık tesislerinden doğrudan faydalanabileceği bildirilmiştir.

3- 01 Ocak 2004 tarihinde uygulamaya giren Sağlık Bakanlığı-SSK Sağlık Tesislerinin Ortak Kullanım Protokolü ile de SSK'lı hastaların Bakanlığımız sağlık tesislerinden sevkle veya doğrudan hizmet alabilmesine imkan sağlanmıştır.

Netice itibariyle, SSK sağlık yardımından yararlananlar, Bağ-Kur sigortalı ve hak sahipleri ile Emekli Sandığı mensupları, SSK Başkanlığına bağlı sağlık tesisleri ile Bakanlığımıza bağlı tesislerinden doğrudan veya sevkle hizmet alabileceklerdir.

memurlar.net haber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber