MEB bize sordu: Stada öğrencileri kim soktu?

Haber Giriş : 05 Mayıs 2006 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı AKP Adıyaman İl Kongresi'nin düzenlendiği stadyuma öğrencilerin alınmasıyla ilgili müfettiş görevlendirildi. Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Ahmet Dağlıtaş, "Çocukları, o stadyumun kapısından içeriye kongrenin yapıldığı ortama kim aldı?" diye sordu. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri asıl sorumluluğun valilikte olduğunu söyledi. CHP ise, öğrencilerin AKP İl Kongresi'ne katılması için 'okullara duyuru' yapıldığı yönünde duyumlar alındığını açıkladı.

'Öğrencilerin işi yoktu!'
AKP Adıyaman İl Kongresi'nde öğrencilerin ellerine parti bayrakları verilerek 'Başörtüsüne özgürlük', 'Erdoğan sen bizim her şeyimizsiz' diye slogan attırılmasının yankısı sürüyor. Milli Eğitim Müdürü Dağlıtaş, önceki gün Erdoğan'ı, yanında Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de bulunduğu için havaalanında karşıladığını dile getirerek, "Kongreye gitmedim. Stadyumda siyasi içerikli bir etkinlik vardı ve orada ne benim ne de öğrencilerimin işi vardı" diye konuştu.

Olayı gazetelerden öğrendiğini anlatan Dağlıtaş, "Müfettiş görevlendirdim. Bu çocuklar oraya nasıl gitmiş, bir yönlendirme olmuş mu araştırıyoruz. Gelmeyenler yok yazılmış. Başbakan'ı merak ettikleri için kongreye gitmiş olabilirler, ama bu merak kesinlikle mazeret olamaz" dedi.

Konuyla ilgili inceleme başlatıldığını doğrulayan Milli Eğitim Bakanlığı yetkileri de asıl sorumluluğun valide olduğu görüşünde. Adıyaman Valisi Işık ise stadyumun kent merkezinde olduğunu ve çevresinde okulların bulunduğunu belirterek, "Öğrenciler anneleri ve babalarıyla gitmiş olabilir. Milli Eğitim'in böyle bir yönlendirme yapması mümkün değil. Öğrenciler kendi iradesiyle mi gitmiş, araştırıyoruz" dedi.

Gül'ün 'coşku' yorumu
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, de dün konuyla ilgili ilginç bir yorumda bulundu. Gül, "Halk coşku içinde. Öğrenciler okuldan çıkmış gelmişler. AKP'nin oradaki gücü ortada. Öğrencileri stadyuma yığdığımızı düşünenler yanılgı içinde" diye konuştu.

CHP: Yönlendirme var
CHP'li Türkan Miçooğulları konuyu bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşırken, CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, "Çiftçi ve esnafın boşluğunu çocuklarla doldurmuşlar" dedi.

CHP İl Başkanı Kadir Açıkgöz ise şunları söyledi: "Katılımın yüksek olması için her yerde komiteler kurulmuş. Aldığımız bir duyuma göre, komite stadyumu doldurabilmek için okullara bile duyuru yapmış. Çok sayıda veli, 'Çocuğumuzu bizden habersiz kongreye götürmüşler, baskı yapmışlar' dedi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber