2013 yılında 104 akademik yayın yapıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, yayın yapan akademisyenler ile Sıtkı Koçman Öğrenci Sarayı VIP Salonunda düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2014 00:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2013 yılında 104 akademik yayın yapıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, yayın yapan akademisyenler ile Sıtkı Koçman Öğrenci Sarayı VIP Salonunda düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. 2013 yılı içerisinde yapmış oldukları bilimsel çalışmalar ile yayına katkıda bulunan 104 akademisyenin bir araya geldiği kahvaltıya, eski rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar da katıldı.

Geleneksel olarak düzenlenen kahvaltıya katılımlarından ve yaptıkları değerli çalışmalarından dolayı tüm akademisyenlere teşekkür eden Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, "Hem yaptığı çalışmalar ve yayınları hem de bu işin mimarı olması dolayısıyla Sayın Mansur Hocamızı da bu toplantıya davet ettik. Ar-Ge'den sorumlu Rektör Yardımcımız Mustafa Işılıoğlu hocam ve bizler, burada bulunan değerli arkadaşlarımızı Üniversitemizin lokomotifi olarak görüyoruz. Çünkü üniversitenin temel fonksiyonlarından ilki araştırma ve geliştirme, diğeri eğitim-öğretim ve bir diğeri ise topluma hizmettir. Akademik yayınlar, hem eğitim-öğretim, hem de ağırlıklı olarak araştırma geliştirme anlamında bizi yakından ilgilendiriyor. Dünyadaki bütün derecelendirmelerde, akademik yayınlara, bu yayınların indekslerde taranmasına ve özellikle doktoralı personelle yayın sayısı arasındaki ilişkiye çok ciddi bakılıyor" dedi.

Bunlar ele alınırken de sadece yayın yapmanın değil, yapılan çalışmaların topluma fayda açısından da çok büyük önem taşıdığını, özellikle son yıllarda bu konuda ciddi bir mesafe kat ettiklerini ifade eden Erdil, "2013 yılı içerisinde 200'ün üzerinde indeksli yayınımız var. Yayın sayımızı son 3 yıl içersinde neredeyse üçe katladık. Proje sayımız yine ciddi anlamda artıyor, ama potansiyelimiz çok daha fazla. Şu anda 2013 yılı içerisinde 104 akademik personelimiz yayına katkıda bulunmuş. Üniversitemizde 500'ün üzerinde yer alan doktoralı akademik personelin yüzde 20'si üniversitenin indeksli yayınlarının tamamını yapıyor. Yapan arkadaşlarımıza oranladığımızda kişi başına 2'nin üzerinde bir indeksli yayın düşüyor, bu gerçekten çok önemli. Aramıza yeni katılan arkadaşların da bu sürece ilerleyen senelerde dahil olacağını düşünürsek, biz aslında var olan durumdan çok daha iyi bir durumdayız. Akademisyenlerimiz, laboratuarlarımız ve üretken projelerimiz arttıkça bizim sıçramamız çok daha hızlı olacaktır. Yaptıkları çalışmalarla önemli katkılarda bulunan değerli akademisyenler, hem Türkiye, hem de dünyada daha çok tercih edilecektir" dedi.

Yaptığı yayınlar sebebiyle kendisinin de bu toplantıya davet edildiğini belirten eski Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar, "Rektörlüğümün ilk yıllarında yayın yapan arkadaşları bir araya toplayarak yayın sayısını nasıl arttırabileceğimizi görüşmek üzere bu toplantıları düzenledik. Üniversitenin en önemli etkinlikleri olan yapılan çalışmaların sonucunda yayınlanan bilimsel makaleler, bir üniversitenin kalitesini göstermektedir. Biz, bu yayınları artırma konusunda elimizden gelen gayreti gösterdik. Bu tür yayın yapan akademisyenlerimiz özellikle TÜBİTAK ve Sıtkı Koçman Vakfı tarafından destekleniyor. Biz de elimizden geldiğince bu şekilde destek vermeye çalıştık. Geleceği planlamak adına bir araya gelip konuşmak bu noktada çok önemlidir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber