Kaymakamdan 'kaçak' savaş

Edirne Enez Kaymakamı İhsan Ayrancı, koruma altındaki Gala Gölü’nün çevresinde pelikan ve leyleklerin bile avlandığını tespit etti.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Ocak 2014 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaymakamdan 'kaçak' savaş

GÖKHAN KARAKAŞ

Kaçak avcılığın her geçen gün arttığı 3 bin 90 hektar sulak alan ve 3 bin hektar ormanlık alana sahip Gala Gölü Milli Parkı'nın bulunduğu Edirne'nin Enez ilçesinde Kaymakam İhsan Ayrancı'nın aldığı sert önlemler avcıların tepkisini çekerken hayvanseverler tarafından büyük destek görüyor.

Özel bir ekip kurdu

Yasak olmasına rağmen son günlerde pelikan, leylek ve baykuş gibi avlanması yasak olan türlerin bile avlandığını, İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerden gelenlerin para karşılığında ava çıkartıldığını öğrenen Kaymakam Ayrancı, geçtiğimiz günlerde harekete geçti.

Yaz aylarında çeltik tarlalarında çalışan işçilerin kullandığı kulübelerin gümeye (av evi) dönüştürüldüğünü belirleyen Kaymakam Ayrancı, jandarma ile birlikte bölgede araştırmalar yapan özel bir ekip kurdu. Yasalara göre sabit av evi kurulamayacağını söyleyen Kaymakam Ayrancı, tüm gümeleri kaldırdı. Bölgedeki yerel avcıların büyükşehirlerden avlanmaya gelenlere rehberlik yaparak av turizminden para kazandığını belirleyen Kaymakam İhsan Ayrancı, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na göre av turizminin yapılamayacağını da bildirdi.

'Artık katliam boyutunda'

Av evlerinin içinden kullanılması yasak olan ve kuşları kolaylıkla sersemleten güçlü ışıklar bulan kaçak avcılıkla mücadele ekibi, bölgede sürekli devriye gezmeye başladı. Kaymakamlık ekipleri ile bölgede yaşayan avcılar arasında gerginlik yaşanırken, hayvan Hakları Koruma Federasyonu'ndan büyük destek aldı.

Kaymakam Ayrancı, "Bölgede 163 tür kuş yaşıyor ve bazılarının nesli tükeniyor. Avcılık, baykuş ve leylekleri vurmak mıdır? Pelikanlara ateş etmek avcılık mıdır? Avcılık artık katliam boyutuna ulaştı. Kaçak avcılar polise, jandarmaya kafa tutuyor. Tekneyle Gala Gölü'ne açılıp avlanıyorlar. Bir kaymakam olarak onları engellemek ilk görevim" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber