Rüşvetçi memura suçüstü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2006 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alanya Cezaevi'nde tutuklu bulunan yakınlarını çıkarmak için çaba sarf eden Kahramanmaraşlı inşaat işçileri, Osmaniye Adliyesi Savcılık Kalemi'nde bir memurun rüşvetçi olduğunu ortaya çıkardı.

Osmaniye Asliye Ceza Mahkemesi tarafından ifadesi alınmak üzere hakkında yakalama müzekkeresi bulunan Mesut Çam, ifade vermek üzere akrabalarının yanına geldiği Alanya'da, hal ve hareketleri nedeniyle önceki gün tutuklandı. Alanya B tipi Kapalı Cezaevi'ne konulan Çam'ın, ifadesini Alanya'da vermek istemesi üzerine Alanya Cumhuriyet Savcılığı kalemi, Osmaniye Adliyesi Savcılık kalemine faks geçti. Ancak Osmaniye Adliyesi savcılık kaleminden suçun nevi ve hangi yönde ifadesi alınacağına dair cevap gelmedi. Alanya Adliye Savcılık kalemi, Mesut Çam'ın akrabalarının ısrarı üzerine 2 ayrı faks daha geçti. Beklenen yazının gelmemesi üzerine Mesut Çam'ın akrabaları Alanya Adliyesi'nde görevli memurdan, Osmaniye Adliyesi Savcılık Kalemi'nde görevli Y.E.'nin (Yusuf Eryılmaz) cep telefonunu aldı. Y.E.'yi telefonla arayan Mesut Çam'ın yeğeni Yasin Bayır, beklenen yazının acil fakslanmasını istedi. Yasin Bayır, daha sonraki gelişmeleri ise şöyle anlattı:"Osmaniye'deki görevli, bu işlerin ucuz olmadığını ve 2 milyar gibi bir para karşılığında faksı hemen geçebileceğini söyledi. Aksi taktirde akrabamın 1 hafta boş yere içerde yatacağını belirtti. Paranın çok olduğunu, inşaat işçisi oluğumuzu söyleyip, indirim yapmasını istedik. Bunun üzerine adliye harcamalarının 2 milyara yakın tutacağını söyleyen Y.E., istediği fiyatta indirim yaptı ve 1 milyar istedi. Bize bir de hesap numarası verdi. Parayı o hesaba yatırmamızı istedi."

Y.E.'nin rüşvetini belgelemek isteyen Mesut Çam'ın kardeşi Hasan Çam ve yeğeni Yasin Bayır, gazetecilerle anlaşarak şahsa adliye çıkışında yeniden telefon açtı.

Daha sonra bankaya geçen ve bankada cep telefonunun sesini dışarı veren Yasin Bayır, bankada olduklarını ve parayı yatıracaklarını söyledi. Telefonun karşı tarafındaki Y.E. ise, tedbiri elden bırakmayarak rüşvetin ortaya çıkmaması için, "Aman ha kimseye laf etmeyin. Orada sıkıntı yapmayın" şeklinde uyarıda bulundu. Y.E., ayrıca bir yanlışlık olmasın diye hesap numarasını tekrarladı. Telefon numarası ve konuşmaların kamerada belgelenmesi üzerine nöbetçi savcılık kamera görüntüsünü belge olarak istedi. İHA Alanya Muhabiri Rıza Yanık'tan görüntünün bir kopyasını isteyen savcılık, Hasan Çam, Yasin Bayır ve Rıza Yanık'ın ifadelerini aldı. Daha sonra savcılık, Y.E. hakkında rüşvet almak suçundan soruşturma açtı. Yaralama suçundan ifadesi alınmak üzere tutuklanan Mesut Çam ise, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber