Türk doktor '21'inci yüzyılın en değerli beyinleri' arasına seçildi.

Haber Giriş : 06 Mayıs 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hollanda merkezli uluslararası bir araştırmanın fikir babalığını yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Murat İnal (36), Amerikan Biyografi Enstitüsü tarafından "21'inci yüzyılın en değerli beyinleri" arasına seçildi.

İngiltere'nin Oxford, ABD'nin Luuiseville üniversitelerinden "Birlikte çalışalım" teklifi de alan genç doktor, "Bu ödüle layık görülmemin nedenlerinden biri, yumurtalık kanserlerinin teşhisine yönelik önerdiğim ve üç ay içinde başlatılacak olan uluslararası proje. Beni kimin aday gösterdiğini bile bilmiyorum ama çok onurlandım" dedi.

SSK'dan Sağlık Bakanlığı'na devredilen Ege Kadın Hastalıkları ve Doğum Eğitim Araştırma Hastanesi'nde görevli Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Dr. Murat İnal'ın 30'a yakın çalışmasından 20'si, bilimsel çalışmalarda en önemli kriter kabul edilen "Science Citation Indeks"te yayınlandı. Alanındaki uluslararası kongrelere Türkiye'den konuşmacı olarak çağrılan sayılı hekimlerden olan Dr. İnal, önce adaylığı, ardından da ödüle layık görülmesiyle hem şaşkınlık hem mutluluk yaşadığını söyledi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber