3 ayda 18 oda seçimi yapılacak

Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Nurettin Tümen 3 ay içinde kendilerine bağlı 18 odanın genel kurulu yapacağını açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2014 20:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
3 ayda 18 oda seçimi yapılacak

Birlik Başkanı Nurettin Tümen, 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar ile Meslek Kuruluşları kanununa göre kurulmuş olan odaların Ocak, Şubat ve Mart aylarında genel kurulları olacağını söyledi.

Genel Kurulların 4 yılda bir olduğu için karşılıklı adayların çıkma söz konusu olduğunu belirten Tümen, " Aday olma şansına haiz olan herkes aday olabilir. Maddi durumu iyi olan odalarımızın imkanları geniş olan odalarımızda fazla aday çıkması normal. Bunların başında da Şoförler odası geliyor. Ülkenin birçok şehrinde özellikle Şoförler Odasının kongrelerinde kaba gürültüleri gördük. Ancak bizim hafta sonu yaptığımız kongrede iyi niyetli ve sakin bir genel kurul geçirdik. 5-6 odamızın genel kurullarını yaptık. Bu ay içinde Safranbolu Esnaf odamızın ve Yenice Şoförler Odasının genel kurullarını yapacağız. Ardından geri kalan 16 odamızın genel kurulunu ise 3 ay içinde tamamlayacağız. Bu genel kurullarımıza renk katan bir başka unsur ise Belediye Başkan seçimlerinin olması. Belediye başkan adaylarımızın da genel kurullara katılması ile genel kurullar daha nezih bir ortamda geçiyor. Esnaf ve sanatkarlarımız ile Karabük'e faydalı olabilecek yönetimlerin seçimi kazanmasını arzu ediyoruz" dedi.

Tümen, bünyelerinde bulunan S.S Karabük-2 Esnaf Kredi Kefalet Koopertifi'nin de Şubat ayında seçimli genel kurulu olacağını belirterek, " 2013 yılında fazla kredi dağıtmamızın esnafımızın işinin iyi olduğu anlamına gelmiyor. Esnafımızın işi iyi olması krediye yüklenmemesi ile ortaya çıkıyor. Kredi Kefelat Kooperatifimize geçtiğimiz yıl istenilenin üzerinde bir başvuru oldu. Yaklaşık 5 milyon TL'yi geçen bir başvuru oldu ve 300'ün üzerinde kredi kullanan esnafımız oldu. Ülke gündemine gelen ekonomideki sıkıntılardan kaynaklanan Halk Bankası ile ilgili girişimlerden dolayı kısıtlamaya tabi tutabiliriz diye düşünüyorum. Halk Bankasının mali durumu kıskaç altına girdiğinden esnafımıza devletten Halk Bankası üzerinden yardımda bulunulduğundan son birkaç dosyada kısıtlamalar çıkacak diye söylentiler çıkmaya başladı. Böyle bir durma düşmeyiz diye ümit ediyoruz. Ülkemiz genelinde huzur ve ortamı devam ederse bu sıkıntıyı yaşamayız. Kredi Kefalet kooperatifimiz esnafa bankalardan daha uygun kredi verdiğinden talep artışı yaşanıyor. Her gelen yıl geçen yıldan daha iyi olmasını ümit ediyoruz. Esnafımızın durumu iyi deme şansımız yok ama kalıcı sorunların yok edilmesi arzusundayız. Sorunlar dün olduğu gibi bugünde devam ediyor. Geçmiş yıllara göre iyimser görüşümüz devam ediyor. Bir gecede yüzde 7 binlere varan faiziler ödedik. Ülkemizin yarın nelere gideceği, enflasyonun nereye gideceği, bugün aldığımız ürünün kaç paraya çıkacağını bilemiyorduk. Ama bugün iyimser bir tablo var. Esnafımız tüketiciye çok az bir karla daha iyi bir sunuş yapmanın peşindeyiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber