Anaokulu öğrencilerine diş sağlığı semineri

Pazarlar Toplum Sağlığı Merkezi tarafından, Pazarlar Anaokulu öğrencilerine diş sağlığı eğitimi düzenlendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2014 22:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Anaokulu öğrencilerine diş sağlığı semineri

Pazarlar Toplum Sağlığı Merkezi tarafından, Pazarlar Anaokulu öğrencilerine diş sağlığı eğitimi düzenlendi.

Pazarlar Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Anaokulu öğrencilerine oyun salonunda düzenlenen diş sağlığı seminerinde konuşan Hemşire Sibel Borazan, öğrencilere diş sağlığının önemini anlattı.

Anaokulu öğrencilerine dişlerini nasıl fırçalamaları gerektiğini hem maket yardımıyla hem de eğlenceli videoları izleyerek öğrendiler. Ardından diş sağlığı için, dişlerini 2 dakika boyunca flor jel ile fırçaladılar.

Programda konuşan Hemşire Sibel Borazan, ilk olarak diş sağlığının öneminden bahsetti. 5-6 yaşlarındaki çocukların ağzında 20 adet süt dişi bulunduğunu ve 6 yaşından sonra daimi dişler olarak adlandırılan dişlerin çıktığını ifade eden Borazan, süt dişlerinin bakımının çok dikkatli yapılması gerektiğini vurgulayarak, öğrencilerden günde en az iki en fazla üç kez olmak üzere dişlerini üçer dakika dairesel hareketlerle fırçalamalarını istedi. Özellikle gece yatmadan önce dişlerin muhakkak fırçalanması konusunda çocukları uyaran Hemşire Borazan, "Gece yattığımızda ağzımızdaki tükürükler azalır. Ağzımızdaki mikroplar dişlerimize zarar vermeye başlar. Bu yüzden yatmadan önce mutlaka dişlerimizi fırçalamalıyız" ifadelerini kullandı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber