Vali Yurdakul öğrenci ve öğretmenleri ziyaret etti

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, okul ziyaretleri kapsamında Güroymak ilçesinde öğrenci ve öğretmenlerle görüştü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2014 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vali Yurdakul öğrenci ve öğretmenleri ziyaret etti

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, okul ziyaretleri kapsamında Güroymak ilçesinde öğrenci ve öğretmenlerle görüştü.

Güroymak Anadolu Lisesi, Güroymak İmam Hatip Lisesi, Şehit Er Fevzi Güngür İlk ve Ortaokulu ve Turgut Özal İlk ve Ortaokulu'nu ziyaret eden Vali Yurdakul, öğretmenlerle sohbet ettikten sonra sınıftaki öğrencilerle de görüştü. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Yurdakul, öğretmenlerin eğitimde kaliteyi yükseltmek adına il bazında ve ilçe bazında aktif çalışmalarını gördükçe mutlu olduğunu ifade etti. Yurdakul, "Bizim ziyaretlerimizin amacı, çocuklarımızı daha iyi nasıl eğitebiliriz sorusuna cevap bulmaktır. Allah'ın bize en güzel emaneti olan çocukları geleceğe nasıl hazırlarız. Bir taraftan onları kötü alışkanlıklardan korurken diğer taraftan iyi bir meslek edindirme yollarını araştırmalıyız. Öğretmen, avukat, savcı, gazeteci hangi dalda kendilerini geliştirmek isterlerse aynı zamanda bu mesleği en iyi yapan kişiler, iyi bir birey yetiştirmek zorundayız. Bunu yapan sahada olan siz öğretmenlersiniz. Çocuklarla ailelerle muhatap olan sizlersiniz. Ben aşağı yukarı 3-4 gündür Norşin ilçemizde okullarımızı ziyaret ediyorum. Öğretmen arkadaşlarımızın sıkıntılarını, onların yaptıkları çalışmaları dinliyorum. Yaptıkları başarılı projeler, bazen il bazında bazen ilçe bazında bazen de bakanlık bazına taşımaya çalışıyoruz. Kendi okulunun öğrencilerini velilerini kendi evlerinde ziyaret eden, kendi evlerine davet eden, etkinliklere katılan birçok öğretmenlerimizi gördük. Bundan çok memnun oldum. Her yerde bunu anlatıyorum" şeklinde konuştu.

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, 2025 vizyonunda eğitimle başarıya ulaşacaklarını belirterek, "Türkiye 2025 vizyonuna hazırlanırken eğitim kanalı ile bunu gerçekleştireceğiz. Bunu iyi yapabilirsek 2023'ü çok iyi kucaklamış olacağız. Arkadaşlarımızın karşılarında gördükleri vücutlarının her birinin ayrı bir dünya olduğu, her insanın Allah'ın yarattığı muhteşem donanımlı bir varlık olduğunu benimsediklerini gördüm. Olaya bu bakış açısıyla yaklaşıldığında başarının geldiği görülüyor. Bu başarı bize yetmiyor. Biz Türkiye birincisi olmak istiyoruz. İnanç değerler, manevi kodlar üzerinden gençlerimizin eğitimini desteklemeliyiz. Bizler bunun için okullarımızı geziyoruz, kütüphanelerimizi tamamlıyoruz, öğretmenlerimizin sıkıntılarını dinliyoruz. İhtiyaçlarını en üst düzeyde karşılamaya çalışıyoruz. Hükümetimiz son 10 yılda eğitim için çok ciddi kaynaklar ayırıyor. Bakıldığı zaman bu kaynaklar çok büyük rakamlardan oluşuyor. Ama keşke daha fazla kaynak ayrılsa daha fazla iş dünyasının ve STK'ların desteğini alsa ve en önemlisi bu ortamlarda aktif görev alan öğretmenlerimiz hem maddi hem de manevi kendilerini geliştirebilsinler. İnşallah bu tarzda, bu formatla Türkiye'de önemli bir il olacağız. Bütün gelişim ve kalkınmayı eğitim sektöründe sağlayacağız" dedi.

Vali Yurdakul'un yaptığı ziyaretlere Güroymak Kaymakamı Çağlayan Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Müjdeci eşlik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber