Öğrencilerden verimlilik kültürünü yerleştirme çabası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2006 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Prodüktivite Merkezi (MPM), üniversitelerdeki öğrenci toplulukları, işletme ve verimlilik kulüplerini, "Ankara Verimlilik Platformu" adı altında bir araya getirecek. Bunun bir adım sonrası uluslararası platform olacak.

Bu ay sonunda ilk toplantısını MPM'de düzenleyecek platform, zamanla genişletilerek 2007'de "Türkiye Verimlilik Platformu"na dönüştürülecek. Türkiye Üniversitelerarası Verimlilik Platformu, çeşitli ülkelerin verimlilik merkezleriyle eşleştirilerek, uluslararası alana taşınacak.

MPM Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreter Kerim Ünal, yaptığı açıklamada, verimliliğin hayatın her dönemi ve safhasında canlı tutulması, sürekli bir yaşam unsuru olarak kabullenilmesi gerektiğini söyledi.

Bunun için Ankara'daki üniversitelerin öğrenci toplulukları, işletme kulüpleri ya da verimlilik kulüpleri şeklindeki örgütlenmeleri "Ankara Verimlilik Platformu" adı altında bir araya getireceklerini anlatan Ünal, platformun ilk toplantısını Mayıs ayı sonunda MPM'de yapacağını bildirdi.

Daha sonra da bu toplantıların belli periyotlarda üniversitelerin ev sahipliğinde yapılmasını sağlayacaklarını belirten Ünal, bir adım sonrasında da "Türkiye Üniversitelerarası Verimlilik Platformu" adı altında tüm üniversitelerin bu anlamdaki kulüplerini birleştireceklerini ifade etti.

Platformun 2007'de oluşturulacağını bildiren Ünal, "Bunun bir adım sonrası da uluslararası alanda olacak. Üniversiteler düzeyindeki verimlilik platformunu, yönetim kurulu üyesi olduğumuz Avrupa Verimlilik Merkezleri Birliği'ne taşımayı düşünüyoruz" dedi.

Ünal, bu topluluklar aracılığıyla üniversitelerin genelinde verimlilik ve tasarruf kültürünün yaygınlaştırılmasının sağlanacağını vurguladı.

Kerim Ünal, söz konusu proje için 2007 bütçesine kaynak konulacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber