Veliköy Belediyesi 'grip'e savaş açtı

Kış aylarında grip hastalığına yakalananların sayısı artarken, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesine bağlı Veliköy Belediyesi ise başlattığı “Hijyenik ol antibiyotik kullanma” hareketi ile grip salgınına savaş açtı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2014 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Veliköy Belediyesi 'grip'e savaş açtı

Kış aylarında grip hastalığına yakalananların sayısı artarken, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesine bağlı Veliköy Belediyesi ise başlattığı "Hijyenik ol antibiyotik kullanma" hareketi ile grip salgınına savaş açtı.

Kamuoyunda uzunca zamandır gündemi meşgul eden gribin bu yıl insanların karşısına H2N3 virüsü olarak çıktığını ifade eden Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, "Kısa sürede yayılan H2N3 virüsü sağlığımızı tehdit etmeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığı ve ilgili kurumların salgınla mücadele konusunda özverili çalışmaları sürerken, belediyemiz de başlattığı "Hijyenik Ol Antibiyotik Kullanma" hareketi ile grip salgınına savaş açarak örnek bir projeye daha imza atmış oldu" dedi.

Veliköy'de bulunan eğitim kurumlarında el dezenfekte jelleri dağıtan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, "Grip, her yıl çok fazla insanı hastane köşelerinde süründürüyor. Dünya genelinde mevsimsel ve yaygın olarak her yıl görülüyor. Ülkemizde vatandaşlarımızı bu hastalıktan korumak amacıyla Sağlık Bakanlığımız tarafından özel programlar yürütülüyor. Bizler de gribe karşı mücadele başlatmak için geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimizden yola çıktık" açıklamasında bulundu.

"ÖĞRENCİLER GRİBE KARŞI DAHA SAVUNMASIZ"

Öğrencilerin yaşlarının küçük olması ve vücut bağışıklık sistemlerinin yetişkinlere göre daha zayıf olması nedeniyle gribe karşı daha savunmasız olduklarına dikkat çeken Başkan Belindir, "Okullarda yakın temas halinde etkileşim içerisinde bulunan öğrencilerimizi salgın hastalık ve virüsler konusunda öğretmenlerimizin aracılığı ile bilgilendiriyoruz. Veliköy Çok Programlı Lisemiz, Veliköy İlköğretim Okulu ve Veliköy Belediyesi Ortaokulu'nda bulunan öğrencilerimize el dezenfekte jelleri dağıtarak hijyenik olmaları, kendilerini korumaları ve hastalık halinde yapılması ya da yapılmaması gereken davranışlar hakkında uyarılarda bulunuyoruz. Grip olan insanların antibiyotik kullanmak yerine doğru besin, dinlenme ve hijyenle daha çabuk tedavi olacağını öğrencilerimize anlatmak istedik" ifadelerini kullandı.

"Hijyenik Ol Antibiyotik Kullanma" sözü ile gereksiz ilaç kullanımının önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, "El ve beden temizliğimize son derece dikkat etmeliyiz. Öksürme ve hapşırmalarda kağıt mendil kullanmalı ve kullanılmış mendilleri çöp kutusuna atmalıyız. Yakın temaslardan kaçınmalı, kendimizi dinlendirmeliyiz. Mevsim şartlarına göre giyinmeli ve beslenmemize özellikle dikkat etmeliyiz. Çevremizde bulunan herkesi bu konuda uyarmalıyız" açıklamalarında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber