Talim Terbiye Kurulu'nun başına solcu eğitimci

Haber Giriş : 09 Mayıs 2006 06:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nda iki üst düzey bürokratın istifalarının neden olduğu depremin etkileri geçmeden, yerlerine gelecek isimler için kulis başladı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof.Dr. Ziya Selçuk'tan boşalan koltuğa oturacak ismi kesinleştirdiği bildirildi. Prof.Dr. Servet Özdemir'in ayrıldığı İlköğretim Genel Müdürlüğü için ise "isim savaşı" sürüyor.

EĞİTİM BİLİMCİ

Buna göre, halen Başkan Yardımcısı Merdan Tufan'ın vekalet ettiği Talim Terbiye Kurulu'nun başına İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi öğretim elemanı Doç.Dr. İrfan Erdoğan gelecek. Erdoğan, Özel Okullar Birliği'nin danışmanlığını da yürütüyor. "Solcu" kimliğiyle tanınan Erdoğan'ın da uzmanlık alanı eski başkan Selçuk gibi eğitim bilimi ve yönetimi. İlköğretim Genel Müdürlüğü için en şanslı ismin, halen Özdemir'den boşalan göreve vekalet eden, Genel Müdür yardımcı vekili İbrahim Er olduğu iddia ediliyor. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın teyzesinin oğlu olan Er'in, kadrosu Öğretmen Eğitimi Genel Müdürlüğü'nde. İlköğretim Genel Müdürlüğü yardımcılığını vekaleten yürütüyor. Genel Müdürlük için ismi geçen ikinci bürokrat ise Öğretmen Eğitimi Genel Müdür vekili Nuri Cantürk.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber