Dursunbey Odaköy'deki depolama tesisi

Dursunbey'e bağlı Odaköy'de kurulması düşünülen '1.ve 2. Sınıf Düzenli Depolama Tesisi' İl Özel İdaresi'nin içme sularını kirleteceği yönündeki görüşü ile iptal edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2014 21:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dursunbey Odaköy'deki depolama tesisi

Dursunbey'e bağlı Odaköy'de 17 Nisan 2012 tarihinde halkı bilgilendirmek amacı ile yapılan toplantıya köy halkı katılmamıştı. 20 Nisan 2012'de Ankara'da yapılan İlk toplantıda bir çok kurum konuya çekimser yaklaşırken Dursunbey Belediyesi ve İl Özel İdaresi projeye 'Uygun Değildir' raporu verdi. Fakat yapılan ilk toplantıda, Çevre ve şehircilik il Müdürlüğü bu bölgede hiçbir araştırma yapılmamış olmasına rağmen ilk toplantıda uygundur raporu vermişti.

Üzerinden yaklaşık iki yıl geçen ve sürecin sonuna gelindiği bu aylarda Balıkesir Valiliğinin gönderdiği duyuru yazısı ile yeniden gündeme oturan tesis ile ilgili Dursunbey Belediye Başkanlığının sunduğu raporlar basına yansımış fakat İl Özel İdaresinin ve diğer kurumların ise sadece duyumlar üzerinden olumuz rapor verdikleri bildirilmişti. İl Özel idaresinin 18.04.2012 tarihinde Çevresel Etki Değerlendirme İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü (ÇED)'ne gönderdiği uygun değildir raporuna ulaşıldı. Raporda alanın 500 metre batısında cazibeli içme suyu kaynağı ile güney batısında sondaj kuyularının bulunduğu vurgulandı. Bölgedeki su kaynaklarına dikkat çeken Özel İdaresi, bu tesisten gelecek sızıntı suların yer altı kaynaklarını olumsuz etkilemesi ve kirletmesi sebebi ile bu projeye uygun değildir raporu verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber