Yolsuzluk şüphelilerine davetiye yanlışlıkla gitmiş

İkinci yolsuzluk soruşturmasında yeni savcıların şüphelilere ifadeye gelmeleri yönünde davetiye gönderdikleri belirtilmişti. Ancak, davetiyenin UYAP üzerinden bazı şüphelilere yanlışlıkla gittiği ileri sürüldü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2014 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yolsuzluk şüphelilerine davetiye yanlışlıkla gitmiş

Savcılık ve mahkeme kararları uygulanmayan, daha sonra savcı Muammer Akkaş'ın elinden alınan yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında yeni savcıların şüphelilere davetiye gönderdikleri belirtilmişti. İş adamı Cengiz Aktürk'ün de aralarında bulunduğu bazı şüphelilerin bugün saat 16.00'da ifadeye çağrıldığı kaydedildi. Şüphelilerin cep telefonlarına gönderildiği belirtilen davetiyede, "Sayın ..., başsavcılığımızca yürütülmekte olan 2012/656 soruşturma numaralı dosya kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadenize başvurulacağından 18.01.2014 günü saat 16.00'da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 4. kat TMK 10. madde ile görevli cumhuriyet başsavcıvekili odasında hazır bulunmanız rica olunur." ifadelerinin yer aldığı belirtildi.

Ancak bu davetiyelerin UYAP üzerinden bazı şüphelilere yanlışlıkla gönderildiği ileri sürüldü. Bazı şüphelilerin avukatı Mustafa Doğan, bir müvekkilinin telefonuna davetiye geldiğini ancak bunun yanlışlıkla yapıldığını söyledi. Bugün ifade vermediklerini söyleyen Doğan, müvekkiline 10 gün içerisinde davetiye gelmesini beklediklerini kaydetti.

Savcılığın önümüzdeki hafta içinde şüphelilere davetiye gönderecekleri kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber