İmam namaz kıldırırken saldırıya uğradı

Elazığ Müftüsü Peyami Güngör, Rüstempaşa Camisi imam hatibi Yusuf Emen'in (55) namaz kıldırdığı sırada bıçaklı saldırıya uğramasına ilişkin, "Çeşitli medya kuruluşlarında yer alan 'imamın namazı yanlış kıldırdığı' hususu doğru değildir" açıklamasında bulundu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2014 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İmam namaz kıldırırken saldırıya uğradı

Güngör, yaptığı yazılı açıklamada, Rüstempaşa Mahallesi'ndeki Rüstempaşa Camisi'nde görevli imam hatip Yusuf Emen'in geçtiğimiz cumartesi günü akşam namazını kıldırığı sırada bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Müftülüğümüz ile personelimizi son derece üzen bu olay, gerek sosyal medyada gerek yazılı ve görsel medyada değişik şekillerde haber konusu yapılmıştır. Toplumu doğru bilgilendirmek amacıyla bu üzücü olayla ilgili olarak bilgi paylaşımını gerekli gördük. Çeşitli medya kuruluşlarında yer alan 'imamın namazı yanlış kıldırdığı' hususu doğru değildir. İmamın kendisine saldırıda bulunan şahısla herhangi bir problemi bulunmamaktadır.''

Emen'in 25 yılı aşkın hizmetinin olduğunu ve çevresince sevilen, görevine bağlı ve çalışkan bir insan olduğunu belirten Güngör, şu bilgileri verdi:

''Saldırıyı gerçekleştiren T.Y. denetimli serbestlikten yararlanmış ve mahkum işçi sıfatı ile 2013 yılı içerisinde kısa bir süreliğine camimizde çalışmıştır. İmam Yusuf Emen'in hastanedeki tedavisi devam etmekte ve hayati tehlikesi bulunmamaktadır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber