Adnan Menderes Üniversitesinin Acı günü

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Turgut, yıllarca görev yaptığı ADÜ’de düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2014 23:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adnan Menderes Üniversitesinin Acı günü

ADÜ Ziraat Fakültesi arla Bitkileri Bölümü emekli öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Turgut (69) , 4 yıl önce yakanlığı ve iyileşmesinin ardından 2013 Nisan ayında tekrarlayan rahatsızlığında şikayetlerinin armasına üzerine ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Turgut, Cumartesi gece geç saatlerde hayatını kaybetti.

Ege Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi ve son olarak Adnan Menderes Üniversitesinde binlerce öğrenci yetiştiren Prof. Dr. İsmail Turgut, için bugün saat 11.30'da ADÜ Rektörlüğü önünde tören düzenlendi. ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, ADÜ akademik ve idari kadrosuyla öğrencilerinin katıldığı törende zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

Saygı duruşu ve Merhumun özgeçmişin okunmasıyla başlayan törende konuşan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, "Bugün burada Üniversitemize kurulduğundan bu yana büyük emekleri geçen Eski Rektör Yardımcılarımızdan Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Turgut'a kurum çalışanları olarak son görevimizi yapmak üzere toplandık. Şüphesiz, insanların belli bir yaşamdan sonra ebediyete intikalleri kaçınılmaz bir sondur. Ancak değerli çalışanımız İsmail Turgut'un geride bıraktığı çok iyi iz ve intibalar, bizleri teselli etmektedir. Üzüntümüz büyük. Bu içten duygu ve düşüncelerle Üniversite olarak ailesinin her zaman yanında olacağımıza söz veriyorum." şeklinde konuşarak, merhumun ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

ADÜ'deki törenin ardından Prof. Dr. İsmail Turgut için ikinci tören Aydın merkez Beycamisinde düzenlendi. Büyük bir katılımın olduğu cenaze töreninde Turgut için öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Törenin ardından Turgut'un Türk Bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracına kadar omuzlarda taşındı. Turgut'un cenazesi bugün İzmir'in Buca ilçesindeki Gökdere Mezarlığında toprağa verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber