10/05/2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2006 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 10.00'da Danıştay'ın 138. kuruluş yıldönümü ve 'Danıştay ve İdari Yargı Günü' törenine katılacak. Saat 15.00'te Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Engin Bermek ve beraberindeki konsey üyelerini kabul edecek olan Sezer, saat 15.20'de Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı A. Faruk Öztimur ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

TBMM gündemi
- TBMM Genel Kurulu saat 15.00'te toplanacak.
- Anavatan Partisi Grup Toplantısı saat 11.00'de gerçekleştirilecek.
- TBMM Adalet Komisyonu toplantısı saat 10.30'da yapılacak.
- TBMM KİT Komisyonu toplantısı 11.00-14.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
- TBMM Plan Bütçe Komisyonu toplantısı saat 11.00'de yapılacak.
- TBMM Başkan Vekili Ali Dinçer, saat 11.30'da, Makedonya Başbakan Yardımcısı Radmila Sekerinska'yı, saat 12.00'de İnsan Hakları Derneği Başkanı Yusuf Alataş'ı kabul edecek, saat 20.00'de Danıştay'ın 138. kuruluş yıldönümü kokteyline katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 10.00'da Danıştay'ın 138. kuruluş yıldönümü törenine katılacak, saat 14.30'da Türkiye'nin Paris ve Kanada Büyükelçileri'ni kabul edecek. Erdoğan, saat 15.30'da Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder ile bir görüşme yapacak.

Bakanların faaliyetleri
- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Makedonya Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Radmila Sekerinska ile Ankara'da biraraya gelecek.
- Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Ankara'da saat 11.00'de, 'Yılın Hemşiresi Ödül Töreni'ne katılacak.
- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, saat 10.00'da '1500 Okula BT Sınıfları Kurulması'na ilişkin protokol imzalayacak.
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Ankara'da saat 15.30'da, 'Küresel ve Bölgesel Çekim Merkezi Olması için Türkiye'nin Yol Haritası Ne Olmalı?' konulu konferansa katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, saat 10.00'da, Danıştay'ın 138. kuruluş yıldönümü törenine katılacak.
- Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, saat 12.00'de, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret
- Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Ankara'da saat 10.00'da, '1. Ulusal Taşkın Sempozyumu ve Sergisi' isimli bir etkinlik düzenleyecek.
- TİSK ve Türk Kızılayı tarafından Ankara'da saat 15.00'te kan bağışı protokolü imzalanacak.
- TİSK tarafından saat 17.00'de düzenlenecek 'Sosyal Politika Gündemi Toplantıları'na Prof. Dr. Münir Ekonomi konuk olacak.
- İnsan Hakları Derneği üyeleri, Ankara'da saat 11.00'de basın açıklaması yapacak.
- Mamak Belediyesi Kreş ve Anaokulu'nda kalan çocuklar, saat 14.00'te Anneler Günü etkinliği düzenleyecek.
- Engelli Aileler Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, Ankara'da saat 11.30'da basın açıklaması yapacak.
- Altı Nokta Körler Derneği Genel Başkanı Suha Sağlam, Ankara'da saat 12.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- Hür Sanayici ve İş Adamları Derneği, Ankara'da saat 20.00'de, Sudan ticaret heyeti adına resepsiyon düzenleyecek.
- Türkiye Sakatlar Derneği ve Bakırköy Belediye Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen karma resim sergisi, saat 14.00'te Ataköy'deki İspirtohane'de açılacak.
- Yakınları Kaybolmuş Aileler Derneği (YAKAY-DER), saat 13.00'te İran Konsolosluğu önüne siyah çelenk bırakıp basın açıklaması yapacak.
- Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün hazırladığı Anneler Günü etkinliği, saat 12.30'da Kandilli'deki Cemile Sultan Korusu'nda gerçekleşecek. Etkinlikte, Çocuk Esirgeme Kurumu'nda kalan çocukların bakıcı anneleri için hazırladıkları resim, kompozisyon ve şiirlerle ilgili ödüller dağıtılacak.
- İstanbul Üniversitesi tarafından düzenlenen "Uluslararası Bilim ve Teknoloji Tarihi Sempozyumu" açılış töreni, saat 16.30'da üniversitenin rektörlük binasındaki doktora salonunda yapılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ
---------------------------

Forum İstanbul
- Yarının kurulması için "Yeni Bir Birlikte Yaşam Formülü" arayışını gündeme taşıyacak olan Forum İstanbul, sosyolojiden siyasete, ekonomiden iş dünyasına, konunun uzmanlarını açılış yemeğinde buluşturuyor. Uzmanlar, 11-12 Mayıs tarihlerinde 5.'si düzenlenecek olan "Forum İstanbul" çatısı altında biraraya gelecek.

VASCO Market Vizyon Ödülü
- Türkiye'de ilk defa verilecek olan VASCO Market Vizyon Ödülü 2006'nın sahibi, törene katılmak üzere Türkiye'ye gelen VASCO Başkanı ve CEO'su Jan Valcke tarafından saat 11.30'da Point Otel'de gerçekleştirilecek törenle açıklanacak. VASCO'nun Avrupa'daki vizyon sahibi bankalara verdiği ödüle en son Almanya'dan GE Money Bank layık görülmüştü.

III. Satış Zirvesi
- Eduplus Eğitim&Danışmanlık tarafından düzenlenen "III. Satış Zirvesi", saat 08.30'da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak. Ulusal ve uluslararası kuruluşların üst düzey satış ve pazarlama profesyonelleri, genel müdürleri, satış alanında ünlü akademisyenler ve yazarlar, Geleneksel Satış Zirvesi Onur Ödülleri'ni, 2 gün sürecek III. Satış Zirvesi kapsamında törenle alacak.

Beymen'in basın toplantısı
- Beymen'in 2007 yılına ilişkin projelerinin açıklanacağı, Beymen Genel Müdürü Esel Çekin ve Boyner Holding Murahhas Azası Cem Boyner'in de katılacağı basın toplantısı saat 10.30'da Çırağan Sarayı Şimal B ve C Salonları'nda yapılacak.

'Kentmarka Toplantıları'
- E'PR'ın 'Kentmarka Toplantıları'nın ilkinde "Bursa" ele alınacak. Toplantı, saat 19.30'da Çırağan Palace Kempinsky Otel'de yapılacak. Etkinlik, Akbank'ın ana sponsorluğunda, Bursa Valiliği, KALDER Bursa Şubesi ve Barışçı Ajans'ın desteği, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ve E'PR'ın organizasyonu ile gerçekleşecek. Gecede, Bursa Devlet Senfoni Orkestrası da bir konser verecek.

Petrol Ofisi'nin Olağanüstü Genel Kurulu
- Petrol Ofisi'nin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, saat 10.30'da Maslak'taki şirket merkezinde yapılacak.

"Neden Şirketleri İK Yönetmeli?" konulu toplantı
- Kavrakoğlu Management Institute Kurucusu ve Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kavrakoğlu'nun katılımıyla gerçekleşecek, "Neden Şirketleri İK Yönetmeli?" sorusunun ele alınacağı sohbet toplantısı, saat 09.30'da Sofa Otel Cafe-Nişantaşı'nda yapılacak.

TAİK'in toplantısı
- TAİK'in (Türk-Amerikan İş Konseyi) DTM tarafından belirlenen hedef eyaletlerden Georgia ve Illinois'in Avrupa Merkezleri temsilcilerinin katılacağı toplantı ve yemeği saat 10.30'da DEYK Konferans Salonu'nda (TOBB Plaza Talatpaşa Cad. No 3 Gültepe/Levent) yapılacak.

Uphill Court Bahçeşehir projesinin tanıtımı
- Uphill Court Bahçeşehir projesinin tanıtımı ile ilgili toplantı, saat 09.30'da Çırağan Sarayı Bellini Salonu'nda yapılacak.

TİM seçimlerine ilişkin değerlendirme toplantısı
- İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Birliği Başkanı Metin Altuğ'un, Türkiye'nin ihracat sektörü ve ihracatçısının geleceği perspektifinde, yaklaşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) seçimlerine ilişkin tespit, değerlendirme ve kararlarını paylaşacağı toplantı, saat 10.00'da İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği Dış Ticaret Kompleksi C Blok 6. Kat Toplantı Salonu'nda yapılacak.

SWEET ile ilgili bilgilerin paylaşılacağı basın toplantısı
- Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Türkiye sermaye piyasalarında bir ilki gerçekleştirerek uluslararası binlerce menkul kıymeti kapsayan "Yurtdışı Borsalar" online işlem modülü SWEET'i müşterilerinin hizmetine sundu. Teknolojik altyapısı ile yatırımcıların, uluslararası borsalarda internet üzerinden "anında" işlem yapmalarına olanak sağlayan SWEET, Şeker Yatırım ve Alman Cortal Consors şirketinin işbirliğiyle hayata geçirildi. SWEET ile ilgili bilgilerin paylaşılacağı, Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdürü Osman Göktan ile Cortal Consors S.A. CEO'su Martin Daut'un katılımıyla gerçekleşecek olan basın toplantısı saat 09.30'da Çırağan Palace Kempinski İstanbul Auditorium'da (Saray Bölümü) yapılacak.

Özsüt'ün 100. şubesinin açılışı
- Özsüt'ün 100. şubesinin açılışı, saat 12.00'de İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi 15 numarada yapılacak. Açılışa, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Özsüt Genel Müdürü İbrahim Urlulu da katılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
--------------------------

Irak'ta hükümet kurma çalışmaları
- Irak'ta Cevad El Maliki başkanlığında milli birlik hükümeti kurma çalışmaları devam ediyor.

Fransa, köleliğin kaldırılışının 158. yıldönümünü kutluyor
- Fransa'da köleliğin kaldırılışının 158. yıldfdlönümü sebebiyle düzenlenecek seremoniye Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ve Başbakan Dominique de Villepin de katılacak.

Mübarek-Merkel görüşmesi
- Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, Berlin temasları çerçevesinde Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir görüşme yapacak.

Litvanya Başbakanı Brazauskas'ın Almanya temasları
- Litvanya Başbakanı Algirdas Brazauskas, Almanya temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Horst Koehler ve Başbakan Angela Merkel ile görüşecek

AB'de eğitim alanında geleceğe hazırlık
- Avrupa Birliği'nin (AB) eğitimle ilgili üst düzey yetkililerinden Jan Figel, Avrupa'daki üniversitelerin modernizasyonu ve geleceğe hazırlanması ile ilgili olarak Brüksel'de açıklamalarda bulunacak.

Blair'in haftalık basın toplantısı
- İngiltere Başbakanı Tony Blair, soru-cevap şeklinde geçecek haftalık basın toplantısını gerçekleştirecek.

Bachelet'in İspanya ziyareti
- Şili Devlet Başkanı Michele Bachelet, İspanya ziyareti kapsamında Madrid'de, İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero ile birlikte basın toplantısı düzenleyecek.

Blazy, Filistin'in Fransa Temsilcisi'ni kabul edecek
- Fransa Dışişleri Bakanı Philippe Douste-Blazy, Filistin'in Fransa Temsilcisi Hind Khoury'u kabul edecek.

Papa 16. Benedict'in konuşması
- Papa 16. Benedict, haftalık olağan konuşmasını gerçekleştirecek.

Polonya'da sağlık çalışanlarından protesto
- Polonya'da doktorlarla hemşireler, ücretlerin düşük olduğu gerekçesiyle başkent Varşova'da gösteri düzenleyecek.

SPOR GÜNDEMİ
-------------------------

- Beşiktaş, ligin son haftasında Trabzonspor ile İzmir'de oynayacağı maçın hazırlıklarını, saat 11.00'de yapacağı antrenmanla sürdürecek.
- Beşiktaş teknik kadrosu ve futbolcular, kulübün ana sponsoru Cola Turka'nın Adapazarı'ndaki fabrikasını ziyaret edecek.
- Fenerbahçe, Denizlispor maçının hazırlıklarını basına kapalı olarak sürdürecek.
- Efes Pilsen Spor Kulübü'nün 30. yılı nedeniyle kulüp başkanı Tuncay Özilhan, Esma Sultan Yalısı'nda saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kupası Tenis Turnuvası, Tenis Eskrim Dağcılık (TED) Kortları'nda devam ediyor.
- 2005-2006 Sezonu Türkiye Profesyonel 2. Lig A Kategorisi'ne yükselme müsabakaları kura çekimi, Ankara'da saat 11.00'de gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber