Milli Eğitim Müdürü'nden yarı yıl tatili tavsiyeleri

Öğrencilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda geçirilecek bir tatil aile içi ilişkiyi geliştirme, açısından da bir fırsat olacaktır

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2014 21:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Milli Eğitim İl Müdürü Osman Nuri Gülay, yarı yıl tatilinde velilere tavsiyelerde bulunarak, "Öğrencilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda geçirilecek bir tatil aile içi ilişkiyi geliştirme, açısından da bir fırsat olacaktır" dedi.

Antalya Milli Eğitim İl Müdürü Osman Nuri Gülay, yarıyıl tatili mesajında velileri tavsiyelerde bulundu. 2013-2014 eğitim-öğretim yılının ilk döneminin tamamlanmasına iki gün kaldığını belirten Gülay, öğrenciler yorgunluklarını 15 günlük tatil ile atacaklarını söyledi. Gülay, "Tatil döneminin sağlıklı bir şekilde planlanması ve değerlendirilebilmesi açısından değerli anne babalarımız da dikkatli olmalı, tatilin nitelikli bir şekilde geçmesi sağlanmalıdır. 2013-2014 eğitim öğretim yılı yarıyılını tamamladık. Dönem boyunca yeni bilgi ve becerilerle birçok kazanım edindik. Öğrencilerimiz yarı yıl boyunca yapılan tüm bu çalışmaların not olarak değerlendirildiği ve tatlı bir heyecanla beklenen karnelerini alacaklar" diye konuştu.

EKSİKLİKLERİ TAMAMLAYIN

Alınan karnelerin derslerdeki bilgi düzeyinin göstergesi olduğunu belirten Gülay, "Bir not çizelgesinin ötesinde almış olduğunuz karne; sonraki zaman için uyarıcı özellikler veya başarılı olunan alanlara sağlıklı yönlendirilebilme için ipuçları taşımaktadır. Kazandığınız akademik gelişim, alınan notlar, sınav sonuçları kadar duygusal ve davranışsal gelişim, kazanılan sosyal beceriler ve sahip olunan insani değerler de son derece önemlidir. Bu açıdan değerlendirdiğimizde almış olduğunuz karneyi başarısızlığın göstergesi değil tatilde eksiklerin tamamlanması için bir fırsat olarak görmemiz gerekir. Tatil döneminin sağlıklı bir şekilde geçirilmesi için anne ve babalara çok iş düşüyor. Tatil döneminin sağlıklı bir şekilde planlanması ve değerlendirilebilmesi açısından değerli anne babalarımız da dikkatli olmalı, tatilin nitelikli bir şekilde geçmesi sağlanmalıdır. Öğrencilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda geçirilecek bir tatil aile içi ilişkiyi geliştirme, duygusal birlikteliklerin artması ve birlikte geçirilen zaman açısından da bir fırsat oluşturacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber