MEB'den, chat yasağı sonrasında ikinci operasyon iddiası

Haber Giriş : 10 Mayıs 2006 21:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BESEN) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın merkez ve taşra teşkilatı çalışanlarına yönelik internet üzerinden chat'leşme yasağı genelgesinin ardından yeni bir operasyon hazırlığı içerisinde olduğunu öne sürdü.

Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlığın öğretmenlerin üye oldukları internet sitelerinden kişisel bilgileri istemeye başladığını kaydetti. Bu konuda yeni bir birim kurularak öğretmenlerin takibe alınacağını ve sitelere üye öğretmenlerin tespit çalışmalarına başlanıldığı yönünde haber ve duyum aldıklarını bildiren Avcı, operasyonun arkadaşlık ve çöpçatan sitelerine üye olan öğretmenleri kapsadığını açıkladı. Avcı Bakanlığın bu girişimleri sonucunda öğretmenlerin teker teker üyeliklerini iptal ettirmeye başladıklarını belirterek, Bakan Çelik'i kınadığını bildirdi. Avcı, "Çocuk muyuz, öğretmen miyiz?" dedi.

Avcı açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Öğretmenlere reva görülen bu uygulamayı kınıyorum. Öğretmenleri sindirmek ve adeta kişisel haklarına tecavüz etmek olarak yorumladığımız bu tavrı protesto ediyorum. Öğretmenin dışarıdaki kılık kıyafetine bile müdahale eden statükocu anlayışın farklı bir versiyonudur bu uygulama. Öğretmenin internette sohbet etmesini, chat'leşmesini, arkadaş edinmesini yasaklayan anlayışı eğitimle ve eğitim yöneticiliğiyle bağdaştırmak mümkün değildir. Bu bağnaz ve yasakçı zihniyet, ekonomik ve mesleki sorunlar altında adeta inim inim inleyen öğretmenlerimizi kırmış, küstürmüştür ve konsantrasyonunu bozmuştur. Öğretmenlerimiz bu durumu, kendilerine hakaret edilmesi bir yana özel hayatlarına müdahale olarak yorumlamaktadır. Öğretmenlerimizin onurunu kıran bu uygulamaya derhal son verilmesini ve bu projeyi bakanın aklına sokan ve yürüten kişilerin görevine son verilmesini istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber