11 Mayıs 2006'ın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2006 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın programı
- AB-Latin Amerika Zirvesi öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu liderler, Viyana'da sokak çocukları yararına futbol maçı yapacak. Erdoğan, Avusturya Başbakanı Wolfgang Schüssel ile görüşecek, AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn'i kabul edecek. Erdoğan, Schüssel'in zirveye katılacak liderlerin onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak.

TBMM gündemi
- TBMM Genel Kurulu saat 14.00'te başlayacak.
- CHP'li Güldal Okuducu, CHP'li kadın milletvekilleriyle birlikte saat 11.00'de basın toplandısı düzenleyecek.
- Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş, saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- TBMM KİT Komisyonu toplantısı saat 11.00'de başlayacak.
- TBMM Sanayi Atıkları Araştırma Komisyonu toplantısı saat 14.00'te yapılacak.
- TBMM Plan Bütçe Komisyonu toplantısı saat 11.00'de başlayacak.

Bakanların faaliyetleri
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ve eşi Berrin Şener, saat 12.30'da, Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği'nin kadın kolları elişi ve nakış sergisinin açılışına katılacak.
- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, saat 10.30'da Taksim Grand Haliç Otel'de düzenlenecek olan "IUFRO 8. Uluslararası Avrupa Sündürülebilir Orman Gelişiminin Yasal Görünüşleri" konulu panele katılacak.
- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, saat 10.00'da 'Türk Karayolu Taşımacılık Sektörüne Destek Projesi'nin açılış törenine katılacak.
- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde Sivil Savunma Genel Müdürlüğü'nün toplantısına katılacak ve bazı incelemelerde bulunacak.
- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği tarafından Köln'de düzenlenen 2. Eğitim Sempozyumuna katılacak ve bir konuşma yapacak.
- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Türkiye'nin ilk kadın radyosu "Radyo Pink"in İstanbul'daki "Yılın Annesi" ödül törenine katılacak.
- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nce Antalya'da düzenlenen "21. Türkiye Maliye Sempozyumu"nda konuşacak. Unakıtan, Antalya Termossos Bulvarı açılışını gerçekleştirecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından, saat 16.00'da, başkanlık binasında düzenlediği "Engellilerin Sorunları ve Hakları" konulu panele katılacak.
- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, saat 10.30'da Türkiye Diyanet Vakfı ve Vakıf Görevlileri Sendikası Genel Başkanı ve Yönetim Kurulu'nu kabul edecek.
- Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, saat 15.00'te Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul edecek.
- CHP Kadın Kolları, saat 11.00'da 'Kadın Kuşatması' konulu toplantı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret
- IMF Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni ile IMF Türkiye Daimi Temsilcisi Hugh Bredenkamp ve beraberindeki heyet, saat 12.00'de TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret edecek.
- ATO Başkanı Sinan Aygün, saat 18.00'de 'Temass-Thermona 2006' seminerine katılacak.
- 15. İstatistik Araştırma Sempozyumu 2006'nın açılışı, saat 09.00'da yapılacak.
- Yargı Ağı Projesinin Eğitim-Yaygınlaştırma faaliyetleri kapsamında, saat 16.30'da kokteyl düzenlenecek.
- Eğitim Sen, saat 11.00'de Talim Terbiye Kurulu Başkanı Ziya Selçuk'un istifasıyla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- Türkiye Kamu-Sen Özürlüler Komisyon Başkanlığı, saat 18.00'da Özürlüler Haftası dolayısıyla panel düzenleyecek.
- Ankara Üniversitesi Bahar Şenliği, saat 11.00'de başlayacak.
- Ankara Mimarlar Derneği, saat 19.30'da 'Yeni Sahne Kimin' başlıklı etkinlik düzenleyecek.
- Bakırköy Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen kampanya çerçevesinde temin edilen 499 elektrikli tekerlekli sandalye, saat 11.00'de, Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenecek bir törenle dağıtılacak.
- GOP Belediyesi tarafından düzenlenen "Engelliler Yasası ve Engelli Eğitimi" konulu sempozyum, saat 14.00'te, Belediye Kültür Merkezi'nde düzenleniyor.
- Bayrampaşa Belediyesi'nin saat 20.00'de, Belediye Kültür Salonu'nda düzenleyeceği Sakatlar Haftası etkinliğinde, sanatçı Coşkun Sabah konser verecek.
- İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'nde, saat 10.30'da basın açıklaması yapılacak.
- Sağlık Sen, saat 11.00'de, sendikanın Keçihatun Mahallesi Küpeşteciler Sokak'taki binasında, "Hemşirelik Sorunları" konulu bir açıklama yapacak.
- Toptan Kitap Dağtıcıları Derneği, saat 20.30'da, Taksim Golden Age Otel'de, ücretsiz ders kitabı dağıtımıyla ilgili bir açıklama yapacak.
- Maltepe 2. Zırhlı Tugayı Nurettin Baransel Kışlası'nda, özürlülere 1 günlük temsili askerlik uygulaması yapılacak.
- CHP İstanbul İl Başkanlığı, saat 19.00'da, başkanlık binasındaki toplantı salonunda, İstanbul'un ulaşım sorunları ile ilgili bir toplantı düzenleyecek.
- Petrol-İş Sendikası Adana Şubesi kapsamında bulunan Advansa Sasa Polyster Sanayi A.Ş. çalışanları, saat 14.45'te işyerinde grev başlatacak.
- Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü tarafından düzenlenen "9. Fizik Günleri" çerçevesinde Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gülseren, "Nanoteknoloji Nedir, Ne Değildir?" konulu bir konferans verecek.
- Şeker-İş Sendikası Kütahya Şubesi tarafından pancar kotasının yükseltilmesi için çiftçilerin de katılacğı protesto mitingi düzenlenecek.
- Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Baraj Güvenliği Derneği ve İnşaat Mühendisleri Odası'nın ortaklaşa düzenleyeceği "Baraj ve Deprem" konulu 2 günlük seminer, Prof. Dr. Necla Özdemir Konferans Salonu'nda saat 10.00'da başlayacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

Forum İstanbul
- Forum İstanbul saat 09.00'da Swissotel başlayacak. Açılışı Devlet Bakanı Mehmet Aydın tarafından gerçekleştirilecek ve yerli ve yabancı alanlarında uzman 100'e yakın konuşmacının katılacağı Forum İstanbul'da, "Birlikte yaşama" kavramı Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül başkanlığında doğudan batıya akademisyen, gazeteci, siyasetçi ve işadamlarıyla tartışılacak.

Panel
- Kadir Has Üniversitesi'nin geleneksel hale getirdiği Avrupa Günü kutlamaları kapsamında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü, saat 14.00'te Devlet Bakanı Prof. Dr. Beşir Atalay'ın da katıldığı Kadir Has Üniversitesi Selimpaşa kampüsünde bir panel düzenleyecek.

Konferans
- Dünyanın en büyük ekonomilerinden Almanya'nın eski Başbakanı ve ünlü siyasetçi Gerhard Schröder, saat 13.30'da Sabancı Center'da konferans verecek.

Genel Kurul
- Türk mücevherat sektörünün ilk ve tek halka açık kuruluşu Goldaş Kuyumculuk'un 2005 faaliyet dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısı, saat 12.00'de Ataköy Crowne Plaza Otel'de gerçekleştirilecek.

Tanıtım
- Tüm özellikleriyle baştan aşağıya yenilenen Hyundai Santa Fe, Avrupa'dan kısa bir süre sonra Türkiye'de satışa sunuluyor. Yeni Santa Fe'yi daha yakından tanımak amacıyla 11-12 Mayıs tarihlerinde Adana, Mersin ve Toros Dağları'nda deneme sürüşü aktivitesi yapılacak.

Toplantı
- Okan Üniversitesi ve Dünya Gazetesi iş birliği ile düzenlenen "Büyük Siyasi ve Ekonomik Projeler Ülkesi Fransa" konulu toplantıların ilki saat 20.00'da Kalyon Oteli'nde gerçekleştirilecek. Bu toplantının onur konuğu ve konuşmacısı Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Paul Poudade olacak.

Fuar
- COMPEX DIGITAL "11. Tüketici ve Ev Elektroniği Fuarı", 14 Mayıs'a kadar Lütfi Kırdar Fuar Merkezi'nde açık kalacak. Rönesans Fuarcılık tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin teknoloji alanındaki en büyük tüketici fuarı olan COMPEX DIGITAL'in açılışını saat 12.00'de Avea Genel Müdürü Cüneyt Türktan yapacak.

Tören
- Uluslararası Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışması PROSteel- 2006 yarışmasının ödülleri saat 17.00'de İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Taksim Taşkışla Kampusü 127 No'lu Salon'da düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Toplantı
- Microsoft Türkiye'nin, "Microsoft DynamicsTM CRM 3.0 Professional"ın Türkçe sürümünü ayrıntılı biçimde anlatacağı toplantı saat 13.30'da Condrad Otel'de yapılacak.

Toplantı
- Martin & Martin Sigorta ve Reasürans Brokerliği A.Ş.'nin Heath & Lambert-Acordia (HLA Global) iş birliği ilgili toplantı saat 19.00'da Blackk (Muallim Naci Cad. No:119 Ortaköy -Eski Zihni Bar) de yapılacak.

Basın toplantısı
- Merzifon Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan fabrikasında 1994 yılından bu yana yaptığı üretim ve ihracatla, dünya pazarlarında söz sahibi olan aspiratör, davlumbaz, ankastre ocak ve fırın üreticisi Silverline'ın halka arzı ile ilgili basın toplantısı saat 09.30'da Çırağan Sarayı'nda yapılacak.

Toplantı
- Koç Topluluğu'nun yalıtım sektöründe faaliyet gösteren firması İzocam, saat 10.00'da Rahmi Koç Müzesi'nde düzenleyeceği toplantıyla, 2005 yılı sonuçlarını ve 2006 yılının ilk üç aylık dönem sonuçlarını açıklayacak.

Tanıtım toplantısı
- More Plus tanıtım toplantısı, Superonline Genel Müdürü Savaş Ünsal'ın katılımıyla saat 14.00'te Maslak Princess Otel'de yapılacak.

Genel Kurul
- Karadeniz Ekonomik İşbirliği Kara Taşıma Dernekleri Birliği (BEC-URTA) Genel Kurulu, saat 10.00'da Müşir Fuat Paşa Yalısı'nda yapılacak. Genel kurula 11 Karadeniz Ekonomik İşbirliği ülkesinin taşıma dernekleri ile UBAK, IRU, SECI, KEİ VE KEİ Parlamenter Asamblesi temsilcileri katılacak.

Seminer
- Dış Ticaret Müsteşarlığı Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğü tarafından bölge ihracatçılarına yönelik olarak düzenlenen ve ithalat, ihracat denetimi, ticarette teknik engeller ve taşra teşkilatının yeniden yapılandırılması konularını kapsayan seminere Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TTSO) yapılacak toplantılarla devam edilecek.

Afrikalı İşadamları Samsun'da
- TUSKON'un davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Afrikalı İşadamları, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası'nı ziyaret edecek.

Konya Mobilya Dekorasyon 2006 ve Konya Güzellik 2006 Fuarları
- TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen, Konya Mobilya Dekorasyon 2006, Konya Güzellik 2006 Fuarı ve Ev ve Yaşam 2006 özel bölümü saat 12.00'de KTO-TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi'nde açılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ

Irak'ta hükümet kurmada sona doğru
- Irak'ta milli birlik hükümeti kurma çalışmalarında sona gelindi.

Londra'daki terör saldırılarının raporu açıklanıyor
- İngiliz hükümeti geçtiğimiz yıl Londra'da 56 kişinin ölümüne neden olan terör saldırılarıyla ilgili resmi raporu açıklıyor.

AB-Latin Amerika zirvesi başlıyor
- AB-Latin Amerika zirvesi Viyana'da başlıyor. 3 gün sürecek zirveye üye ülkelerin devlet, hükümet başkanları ve temsilcileri katılacak.

Baradey'in Hollanda ziyareti
- Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Muhammed El Baradey, Amsterdam'da basın açıklaması yapacak.

Moo-Hyun Azerbaycan'ı ziyaret ediyor
- Güney Kore Devlet Başkanı Roh Moo-Hyun Azerbaycan'ı ziyaret ediyor.

Mübarek'in Almanya ziyareti devam ediyor
- Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, Berlin'de Almanya Cumhurbaşkanı Horst Koehler ile birlikte "Antik Mısır'ın Batık Hazineleri" adlı bir serginin açılışını yap Projesinin Eğitim-acak.

Merkel Slovakya yolcusu
- Almanya Başbakanı Angela Merkel, Slovakya'nın başkenti Bratislava'da Cumhurbaşkanı Ivan Gasparovic ve Başbakan Mikulas Dzurinda ile görüşecek.

Arbour basın açıklaması yapıyor
- Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Temsilcisi Louise Arbour, Sudan ve bazı Afrika ülkelerine yaptığı son gezi ile ilgili Cenevre'de basın açıklaması yapacak.

Andican olaylarının yıldönümü
- İnsan Hakları İzleme Komitesi (Human Rights Watch), Özbekistan'daki Andican olaylarının yıldönümünde Moskova'da basın açıklaması yapacak.

Saidi'nin Rusya ziyaretilan
- İran Atom Enerjisi Ajansı'nın iki numaralı ismi Muhammed Saidi Moskova'da temaslarda bulunacak. Gündemde Rusya- İran ortaklığıyla yapılacak olan Buşehr Nükleer Santrali var.

Batı Akdeniz ülkelerinin içişleri bakanları toplanıyor
- Batı Akdeniz ülkelerinin içişleri bakanları Fransa'daki toplantıda güvenlik, mülteci ve terörizm konularını ele alacak.

El Faysal'ın Çek Cumhuriyeti ziyareti
- Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud El Fayasal Prag'da Çek meslektaşı Cyril Svoboda ile görüşecek ardından da Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus ile bir araya gelecek.

Papa, Chavez'i kabul edecek
- Papa 16. Benedict, Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez'i kabul edecek.

SPOR GÜNDEMİ

- Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, yıl boyunca düzenlediği haftalık basın toplantılarının sonuncusunu saat 13.30'da Florya'da Sesto Senso İtalyan Restoranı'nda gerçekleştirecek.
- Galatasaray lisanslı saatleri üreticisi MGM Sportif A.Ş., Sarı-kırmızılı taraftarlar için hazırladığı yeni saat koleksiyonunun lansmanını saat 12.45'te Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapacak.
- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler ve Özürlüler Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Bedensel Özürlüler Futbol Turnuvası' Florya Metin Oktay Tesisleri'nde Galatasaraylı futbolcular ve yöneticilerin de katılımıyla saat 15.00'te yapılacak açılış maçıyla başlayacak.
- ALS hastası olan Fenerbahçeli eski futbolcu Sedat Balkanlı'nın eşi Şükran Balkanlı ve Trabzonsporlu İsmail Göçek'in eşi Adalet Göçek İhlas Koleji tarafından düzenlenen anket sonucunda layık görüldükleri 'Yılın Annesi' ödülünü saat 10.00'da İhlas Marmaraevleri 1. Kısım ihlas Kolejleri Büyük Konferans Salonu'nda yapılacak törenle alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber