Halk eğitimi planlama ve işbirliği toplantısı

İlkadım ilçesinde "Hayat Boyu Öğrenme" faaliyetlerini değerlendirmek, 2.yarıyılı planlamak amacıyla "Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Toplantısı" yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2014 19:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Halk eğitimi planlama ve işbirliği toplantısı

İlkadım Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan toplantıya İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Sahra Sıhhıye Komutanlığı Piyade Albay Faruk Aratan, İlkadım ilçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, İlkadım İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Yılmaz, İlkadım İlçe Müftüsü Yahya Polat, Şube Müdürü Ahmet Özker, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Davut Erişkin, muhtarlar ve sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, "Öğrenmenin yaşı yoktur. Halkımızın mesleki, sosyal, sportif becerilerini geliştirmek, istihdamlarını artırabilecek bilgi ve becerilerini artırmayı hedefleyen Hayat Boyu Öğrenme faaliyetlerine büyük önem veriyoruz. Talep edilen her alanda kurs açabilecek durumdayız. Vatandaşlarımız mahallelerdeki okullarımıza, camilerimize, muhtarlıklarımıza başvurulacağı gibi doğrudan Halk Eğitim Merkezimize de başvurulabilir" dedi.

İlkadım ilçesinde yaygın eğitim faaliyetlerini planlamak, üst düzeye ulaşmasına yönelik tedbirler almak, kurumlar arası işbirliğini sağlamak amacıyla toplandıklarını belirten İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, "2013 - 2014 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısında bugüne kadar bin 171 kursta 22 bin 137 kursiyeri eğitime aldık. Mesleki - kültürel sosyal kurslarla halkımıza ve öğrencilerimize becerilerini ve bilgilerini artırmaya çalışıyoruz. Okullarımızda üniversite ve Anadolu liselerine hazırlık amacıyla da ücretsiz 252 kurs açtık, 5 bin 215 öğrencimizi sınavlara hazırlıyoruz" diye konuştu.

İlkadım Halk Eğitim Merkezi Müdürü Davut Erişkin'in kurum brifingini sunmasının ardından, katılımcıların 2. yarıyılın Hayat Boyu Öğrenme planlanmasına yönelik görüş ve önerileri alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber