Salihoğlu: Her savcıdan rapor alacağım

Savcıların operasyonlarla ilgili başsavcılığa bilgi vermemesinin mümkün olmadığını söyleyen İstanbul Başsavcısı, “Bütün savcıları kontrol edeceğim. Müdahale olarak algılanmasın” dedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 25 Ocak 2014 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Salihoğlu: Her savcıdan rapor alacağım

YILDIRIM

HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) kararnamesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Hadi Salihoğlu, yeni makamında gazetecileri kabul etti. Konuşmasına özgeçmişini anlatarak başlayan Salihoğlu, Türkiye'nin gündemine oturan 17 ve 25 Aralık operasyonlarına ilişkin de konuştu. Salihoğlu şunları söyledi: Bütün savcıları kontrol edeceğim. Buraya geldiğimiz belli olsun. Savcılar bana bağlı görev yapıyor. Görevlerini verirken kimseyi kuşkuya düşürmeyecek şekilde davranmamız gerekiyor.

ETKİN SORUŞTURMA SIKINTILI

İster istemez böyle bir görev karşısında kendimizi sıfırlamak zorundayız. Çok zor ama onurlu bir iş. En iyi görevlerden birine geldim. Yapılacak hatayı ağır bir şekilde ödeyebiliriz. Adliyedeki bütün savcılarla tek tek konuşacağım. En sıkıntı çekilen konu etkin soruşturma. Her hafta başı savcıların yaptıkları işleri rapor olarak alacağım. Disipline ve çalışkanlığa çok önem veririm. 60 yaşındayım işime 9.00'da geleceğim. 40 yaşında savcı arkadaşım 9.30'da gelmeyecek.

TERÖRLE MÜCADELE SAVCILARINA YETKİSİZLİK

ADANA'DAKİ TIR savcısı Aziz Takçı, görevden alındı. Cumhuriyet Başsavcıvekili Ahmet Karaca ile Mustafa Sırlı'nın da TMK yetkileri kaldırıldı. Gebze'ye düz savcı olan Fikret Seçen'in inceleme talebi reddedildi. İlker Başbuğ'un tahliyesini isteyen savcı Zafer Koç ise TMK'yla görevlendirildi.

EMNİYET'TE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ SÜRÜYOR

BAKAN Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Oğuz Bayraktar'ın ofisinde tesbihle lahmacun sipariş ettiren Başkomiser Recep Can, Kağıthane Koruma Büro Amirliği'ne gönderildi. İzmir'de 5 komiser dahil 200 polis yer değiştirdi. Mersin'de ise 7'si polis şefi 53 memur başka görevlere getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber