İstifa eden TTK Başkanı Ziya Selçuk: Bakan Çelik yıpratılmaya çalışılıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Mayıs 2006 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'ndan bu hafta başında istifa eden Prof. Dr. Ziya Selçuk, açıklamalarının saptırılarak, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yıpratılmaya çalışıldığını söyledi.

İstifa kararının ardından, 'verimli bir çalışma ortamı ve katkı sağlama imkanı bulamadığı için' ayrılma kararı haricinde bu konuda başka bir beyanının olmadığını belirten Ziya Selçuk, bunun haricinde gündeme gelen yorumların, gerçeği yansıtmadığını belirtti. Selçuk açıklamasına şöyle devam etti:"Bu tür iddiaların amacının bir bütün olarak Milli Eğitim Bakanlığını, birlikte çalıştığımız sürece hep büyük destek ve teşviklerini gördüğümüz Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik'i yıpratmaya yönelik olduğunu tahmin ettiğim için bu açıklamayı yapmaya gerek duydum."

bugün


KAMUOYUNA DUYURU

Üç yılı aşkın bir süredir şerefle yürüttüğüm Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı görevinden 8 Mayıs 2006 Pazartesi günü istifa ettim. Görev yaptığım süre içerisinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar basının ve kamuoyunun malumudur.

İstifa kararımın ardından benimle görüşen basın mensuplarıyla yaptığım açıklamalarda ?verimli bir çalışma ortamı ve katkı sağlama imkanı bulamadığım için ayrılma kararı aldım? cümlesi dışında hiçbir yorum, görüş ve açıklamam olmadı.

Ancak geçen süre içerisinde bazı basın yayın organlarında istifa nedeniyle ilgili gerçek dışı haber ve yorumların yapıldığını üzüntüyle izliyorum.

Sayın Bakan ve çalışma arkadaşlarımızla birlikte,son derece önemli projelere imza atma fırsatı bulduğum Milli Eğitim Bakanlığı'nı kurumsal olarak yıpratmaya yönelik haber ve yorumların yapılması öncelikle beni rahatsız etmektedir. Bugün Milliyet Gazetesi'nde yayınlanan ?Çin malı istifası? başlıklı haberi de bu kapsamda değerlendiriyorum. Bu haberde yer alan tüm iddialar gerçek dışıdır.

Bu tür haber ve iddiaların amacının bir bütün olarak Milli Eğitim Bakanlığını, birlikte çalıştığımız sürece hep büyük destek ve teşviklerini gördüğümüz Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik'i yıpratmaya yönelik olduğunu tahmin ettiğim için bu açıklamayı yapmaya gerek duydum.

Kamuoyunun ve basının bu içerikteki haber ve yorumları yukarıdaki bilgiler ışığında yeniden değerlendirmesini diler, saygılar sunarım.

Prof. Dr. Ziya Selçuk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber