Kamu Görevlileri Sendikalarına ilişkin 2 yönetmelikte değişiklik yapıldı

Haber Giriş : 12 Mayıs 2006 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KURUM İDARİ KURULLARI, YÜKSEK İDARİ KURUL, KAMU İŞVEREN KURULU VE UZLAŞTIRMA KURULUNUN TEŞKİLİ İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 9/11/2001 tarihli ve 24578 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Kurum İdari Kurulları, Yüksek İdari Kurul, Kamu İşveren Kurulu ve Uzlaştırma Kurulunun Teşkili ile Çalışma Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin 5 inci maddesine birinci fıkradan sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"4688 sayılı Kanunun 30 uncu maddesi uyarınca, bu Kanuna tâbi olarak kurumda çalışan kamu görevlilerinin, her yılın 15 Mayıs tarihi itibarıyla listesi ile üyelerinden aidat kesintisi yapılan sendikaların üyelerini gösterir listenin, kamu işvereni ile işyerlerinde faaliyette bulunan sendikaların temsilcileri tarafından değerlendirilerek sendikaların üye sayılarının belirlendiği tutanağa göre tespit edilen en fazla üyeye sahip sendika, Nisan ve Ekim aylarında yapılacak Kurum İdari Kurulları toplantısına katılır. Kamu işvereni, Kurum İdari Kurullarına katılacak en çok üyeye sahip sendikayı hizmet kolunda faaliyet gösteren diğer sendikalara bildirir."

Yürürlük

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik Devlet Personel Başkanlığının bağlı bulunduğu Devlet Bakanı, Maliye Bakanı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından müştereken yürütülür.

KAMU GÖREVLİLERİ SENDİKALARI KANUNU KAPSAMINA GİREN KURUM VE KURULUŞLARIN GİRDİKLERİ HİZMET KOLLARININ BELİRLENMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 7/9/2001 tarihli ve 24516 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu Kapsamına Giren Kurum ve Kuruluşların Girdikleri Hizmet Kollarının Belirlenmesine İlişkin Yönetmelik eki listede yer alan; "05" sıra nolu "Basın, Yayın ve İletişim Hizmetleri" hizmet kolunun "04" nolu kurum kodu karşısında yer alan "Türk Telekomünikasyon A.Ş. Genel Müdürlüğü" ibaresi yönetmelik eki listeden çıkarılmıştır.

Yürürlük

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Devlet Personel Başkanlığının bağlı bulunduğu Bakan, Maliye Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı müştereken yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber