Gruplarla HSYK mesaisi sürüyor

Meclis Başkanı Çiçek, HSYK için iki formül önerdiği grup başkanvekilleriyle bu hafta içinde bir kez daha bir araya gelecek

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 27 Ocak 2014 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) düzenlemesinin bir kısmının dondurulacağına ilişkin açıklamalardan sonra düğümün çözülmesi için formül aranıyor. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, siyasi partilerin grup başkanvekilleriyle bu hafta içinde bir araya gelecek ve çıkış yolu bulmaya çalışacak. Çiçek, cuma günü sabah ve öğleden sonra iki kez bir araya geldiği grup başkanvekillerine 2 yol önerdi:

Adalet Akademisi ile ilgili 22'inci maddeye kadar olan bölümü kabul edelim. HSYK ile ilgili maddeler için bir uzlaşma komisyonu kurulsun.

Kalıcı çözüm için Anayasa'nın ilgili maddelerinde düzenleme yapalım. Dört siyasi partinin, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda teklif ettiği ve üzerinde yüzde 98 uzlaştığı bir metin var. Bunu esas alarak, bu konuyu çözüme kavuşturalım. Bu önerileri parti yönetimleriyle değerlendirmek için süre isteyen grup başkanvekilleri, bu hafta içinde Çiçek ile yeniden buluşacak. Bu arada TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Tunus Meclis Başkanı'nın daveti üzerine bugün bu ülkeye gidecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber